Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kurumsallar XRP Kararı ile Kripto Para Fonlarına Akın Etti: 137 Milyonluk Net Giriş

Bitcoin (BTC) bir süredir 30.000 dolar seviyelerinde hareketsiz bir şekilde bulunurken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlara 4. hafta üst üste fon girişi oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kripto para piyasasındaki kurumsal fonlarda geçen hafta yaşanan net 137 milyon dolarlık artışla 4 hafta üst üste para girişi olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 137 milyon dolarlık fon girişi ile birlikte 4 haftada toplam 742 milyon dolar para girişi oldu.

Ayrıca ABD’li kurumsalların SEC-Ripple arasındaki davada XRP lehine karar çıkmasının ardından fonlara akın etmesi dikkat çekti.

Verilere göre toplam para girişinin 140 milyon dolar değerindeki %99’luk kısmı Bitcoin (BTC) fonlarına yatırıldı. Dört haftalık süreçte nerdeyse bütün paranın Bitcoin’e akmış olmasında BlackRock ile başlayan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının büyük etkisi olduğu düşünülüyor.

Short (kısa) Bitcoin fonundan ise çıkışlar 3,2 milyon dolar ile 12. haftaya uzandı.

Ethereum’da (ETH) ise Bitcoin’de süren olumlu hava etki etmedi. Ethereum geçtiğimiz hafta yaşadığı 1,6 milyon dolarlık çıkışla fon girişi serisini uzatamadı.

Ripple lehine karar ABD’yi uçurdu

Kurumsallar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasında süren davada son çıkan olumlu kararlara altcoin özelinde büyük bir tepki vermedi. Bu süreçte Ripple’a 100 bin dolar, Cardano’ya (ADA) 100 bin dolar ve Litecoin’e (LTC) 300 bin dolarlık para girişleri yaşandı. Ayrıca son günlerin en iyi performans sergileyen altcoinlerinden biri olan Solana’ya (SOL) 500 bin dolarlık fon girişi oldu.

Öte yandan Ripple kararı ile birlikte birçok ABD’li borsa XRP’yi yeniden listelerken ülke bazında ise ABD uzun bir sürenin ardından liderliği alarak 109 milyon dolarla en çok fon girişi yapılan ülke oldu. ABD’nin ardından 28,3 milyon dolarla Kanada gelirken 3. sırada 3,3 milyon dolarla İsviçre yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!