Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, XRP Kararına İtiraz Edecek Mi? ABD’li Eski Savcı Yanıtladı: Olası Değil!

ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) bağlı eski savcı Katie Haun, Ripple (XRP) ve SEC arasındaki davadan çıkan son karara dair dikkat çeken yorumlarda bulundu.

ABD Adalet Bakanlığındaki göreviyle tanınan ve son dönemlerdeki kripto para girişimleriyle öne çıkan Katie Haun, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki davadan çıkan kararı yorumladı.

Sosyal medya üzerinden fikirlerini paylaşan Haun, SEC’nin şu anda düzenleyici belirsizlikten yararlandığını ve temyiz mahkemesine gitmesinin olası olduğunu belirtirken böyle bir adımın atılmayacağı yönünde güçlü sezgilerinin olduğunu dile getirdi.

Haun, SEC’nin potansiyel temyiz mahkemesi hamlesi hakkında şu ifadelere yer verdi:

Hem regülatör kurumun mahkemeden bu kararı duruşmaya giden kısımdan ayırmasını istemesi gerekeceği için hem de SEC’in gerçekten yasal netlik istediğinden şüphelendiğim için derhal temyiz edilmesi pek olası görünmüyor.

Davaya bakan hakim verdiği kararda, halka satılan Ripple’ların (XRP) yatırım sözleşmesi teklifi olmayacağına değinmişti. Alınan bu kararın kripto para sektörü için iyi bir sonuç olduğunu öne süren Haun, mahkemenin makul bir karar aldığını vurguladı:

Mahkeme makul bir çizgi çizdi ve bu genel olarak sektör için iyi bir sonuç. SEC ile olan diğer davalar için, Yüksek Mahkeme’nin “ana sorular doktrininin” daha büyük bir rol oynayarak endüstrinin argümanlarını daha da güçlendireceğine inanıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!