Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: XRP Kararı Kripto Para Piyasası İçin Bir Dönüm Noktası!

ABD bankacılık devi JPMorgan, SEC-Ripple (XRP) davasında alınan kararların kripto para sektörü için bir dönüm noktasını temsil ettiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında devam eden kayıt dışı menkul kıymetler davasında, Yargıç Analisa Torres, XRP’nin bazı senaryolarda menkul kıymet sayılamayacağına karar vermişti.

JPMorgan 14 Temmuz tarihinde yayınlanan bir araştırma raporunda, bu kararın kripto para sektörü için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. JPMorgan, verilen karar ile birlikte kripto para ekosisteminde neyin menkul kıymet sayılıp sayılmayacağına dair bir netlik kazanıldığını belirtti.

Kripto para regülasyonu ile ilgili bir netlik sağlanamamasının büyük sermayedarları kripto para ekosisteminden uzak tuttuğunu dile getiren JPMorgan, bu noktada inovasyonun, değerleme noktasında büyümenin ve benimsemenin de yavaşladığını ifade etti. JPMorgan ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde regülatif eylemlerin hızlanmasıyla bu durumun kızıştığına dikkat çekti.

Kararın kripto para şirketleri için yasal düzlemde bir savunma noktası sağladığını ve önemli bir kazanımı temsil ettiğini dile getiren bankacılık devi, buna rağmen alınan kararın mutlak bir galibiyeti temsil etmediğinin altını çizdi.

Bu doğrultuda kripto para ekosisteminin regülasyonuna dair mücadelenin devam edeceğini öne süren JPMorgan, SEC’nin kararı temyize taşıyabileceğini ve gelecekte de benzer davalar açmaya devam edebileceğini söyledi. JPMorgan yine de düzenleyici baskının yavaşça azaldığını yönünde görüş belirtti.

Öte yandan SEC eski İnternet İcra Dairesi sorumlusu Jhon Reed Stark da kararın muhtemelen SEC tarafından temyize taşınacağı yönünde görüş bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!