Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisi Heyecan Yarattı: ABD Bankaları XRP Kullanmaya Başlayabilir!

Ripple’ın baş hukuk sorumlusu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı alınan kısmi zaferi işaret ederek bankaların XRP kullanıma yönelebileceğini ifade etti.

Ripple’ın SEC karşısında iki yıldır uzun süredir devam eden davadan ilk olumlu sonucu almasıyla birlikte şirket yöneticileri de iddialı sözler sarf etmeye başladı. Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty CNBC’ye verdiği bir demeçte, ABD’li bankalar ve benzer finans kurumlarının XRP kullanmaya başlayabileceklerini öne sürdü.

Yetkili, kurumsal bankaların Ripple’a ait yenilikçi ödeme teknolojisi On-Demand Liquidity’yi (ODL) bünyelerinde kullanmak isteyebileceklerini belirtti.

Ripple’ın bu çeyrek içerisinde finans şirketleriyle görüşmeye başlamayı planladığını vurgulayan Alderoty, açıklamasının satır aralarında şu ifadelere yer verdi:

Bu kararın ardından kurumsal finans müşterilerinin veya potansiyel müşterilerin en azından gelip bizimle konuşmaya başlayacaklarını umuyoruz. Bu kurumlar, gerçek dünyadaki sınır ötesi ödemelerde yaşanan fahiş ücretleri azaltmak ve yeni teknolojileri benimsemek isteyeceklerdir. Biz tam olarak bu noktada devreye giriyoruz. Umarım bu çeyrekte ABD’deki müşterilerle çok sayıda görüşme gerçekleşir ve umarım bu görüşmelerden bazıları gerçek işlere dönüşür.

Ripple cephesi her ne kadar fiyatın yükselişi ve topluluk arasındaki olumlu algı sebebiyle bir zafer sarhoşluğunun içerisine sürüklenmiş olsa da henüz net olarak kazanılmış bir zafer bulunmuyor. Mahkemeden çıkan son karar hem SEC hem de Ripple cephesine yönelik birtakım kazançlar içerse de her iki tarafında galibiyet kutlamaları yapmak için aceleci davranmaması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!