Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Politikacılar Bitcoin ve Kripto Paralar Hakkındaki Gerçeği Kabullendi

Bitcoin ve kripto para birimleri uzun bir süredir dünya sahnesinde yer alsalar da, yeni yeni küresel çapta regülatörler tarafından konuşulur hale geldiler. Facebook’un çok beklenene Libra isimli kripto para projesinin tanıtılması neredeyse bütün dünyada uyarı etkisi yaptı ve ABD başta olmak üzere birçok ülke kripto para birimlerini ciddi bir şekilde mercek altına aldı.

ABD Başkanı Donald Trump ve FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar Bitcoin’in regülatörler tarafından pek sevilmediğini ortaya çıkarsa da, en azından iki sene önceki ”Bitcoin’i yasaklarız” görüşünden uzaklaşıldığını görmek sektör için umut verici.

Geçtiğimiz Salı günü yapılan ABD Bankacılık Komite görüşmesinde kripto paralar için önemli bir karar alınmasa da, önemli kararlar alınacağına dair güçlü ifadeler kullanıldı. Bazı Komite üyeleri Bitcoin lehine açıklamalarda bile bulundu ve bu durum yakında regülasyonların sektör lehine olabileceğini ima etmekte.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Mike Crapo etkinlikte yaptığı açıklamada bu teknolojilerin yasaklanamayacağını ve dijital yeniliğin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Crapo konu hakkında Twitter üzerinden de yaptığı açıklamada bunların yararlı bile olabileceğini ve kendisinin ABD’nin söz konusu inovasyonlarda öncülük etmesi gerektiğine inandığını vurguladı. ABD’nin Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini yasaklamaya çalışması durumunda bunların küresel birer inovasyon olmasından dolayı başarılı olamayacağını da itiraf etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment