Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 31 Temmuz 2019

Merhaba,

Bitcoin’de 10.000$ ve üstünü işaret eden boğa sinyalleri mevcut…

Bitcoin ayın son günü 9.700$’ın üstünde kalmak için mücadelesine ve % 38.2 Fib uzatma seviyesini test etmeye devam ediyor. Ancak şimdiye kadar bu uzatma seviyesini geçemedi ve bir geri düzeltmeyle karşı karşıya kaldı. Fakat buna rağmen fiyatın bu seviyenin altında ya da üstünde kesin olarak kırılması gerekmeyecek. Çünkü büyük bir ihtimalle fiyat düşen kama altına 8.000$’a gerileyen ve buradan 10.800$’a doğru çekimi yüksek olan bir hamle içerisinde. Eğer fiyat buradan 8.500$’a düşmeden artarsa, 50 günlük EMA veya 21 günlük EMA’nın sınırlarında durması muhtemeldir. Bu nedenle fiyat, düşen kamadan önce kırılmadan düzeltmeyi tamamlarsa daha güçlü bir başarıya imza atar.

Ayrıca günlük grafikteki RSI’ya bakarsak, Bitcoin’in son birkaç gün içinde yükselişini sağlayan kritik bir düşüş trendini kırdıktan sonra oldukça güçlü bir destek bulduğunu görebiliriz. Bununla birlikte RSI’ın daha da yukarı yönde hareket etme ihtimali olduğunu işaret etmesine rağmen, grafikteki fiyat hareketinin ve destek ve direnç seviyelerinin aksi yönde olduğunu not etmek gerekir. RSI fiyat hareketlerinin bir sonucudur. Bu yüzden RSI hem çok değerli bilgiler verir hem de daha az deneyimli yatırımcıların fiyat hareketlerini kolayca okumalarını sağlar.  RSI’ın hareketleri net olarak okunduğunda ortaya çıkan; Bitcoin  fiyatı RSI’daki ana düşüş trendini kırdı. 200 günlük EMA’nın da altına düşmeyeceği de ortaya çıktı. Bu durumda fiyat Fib % 38,2 seviyesini test etmeye devam ederse yukarı doğru bir kırılımı yaşayabiliriz. Fiyatın aynı noktayı defalarca test etmesi teknik analizde bu seviyeyi aşmasının muhtemel olduğu anlamına gelir.

Bunlara ek olarak yine günlük grafikte ortaya çıkan bir başka güzel tablo da şöyle;

9.400$ ile 9.800$ arasında değişken bir fiyat hareketine sahip grafikte güçlü bir Çift Ters Tepe Formasyonu bulunuyor. Eğer bu formasyon bozulmayacak olursa fiyatın ilk olarak 10.755$ seviyesini geçtiğini ardından da 12.550$ seviyesini test ettiğini görebileceğiz. Ters çift tepe formasyonunun bozulması için karşılaşacağı ilk önemli direnç 10.000$ psikolojik seviyesi olacaktır. Bu seviyenin aşılması kolay olmayacak ancak aşılması durumunda fiyatın önünde 12.000$ / 13.000$ ve hatta 14.000$ ve üstü için çok büyük engeller kalmayacaktır. Formasyonun bozulması söz konusu olursa bu durumda fiyat bir süre yatay hareket edip güç toplamaya çalışacak ve kendine yeni bir yön tayın edecektir.

Analizimize izlenmesi gereken anahtar seviyeleri paylaşarak son verelim.

Destek / Direnç:

Yükseliş yönünde fiyat 9,800$ ile 10.000$’lık direnç bölgesine bakıyor. Fiyattaki yukarı yönlü bir kopma durumunda, 10.500$ ve 10.600$’lık eski destek, direnç alanı 50 günlük hareketli ortalama çizgisiyle birleştirilen zorlu bir alan gibi gözükse de, daha da yukarıda 11.000$ direncinden önce 10.800$ direnciyle karşılaşabiliriz.

Olası bir düşüş yönünde ise en yakın destek alanı 9.550$ civarında. Bu parabolik hareketin başlamasından bu yana en düşük noktadan (9.000$ çift dip) önce 9.300$’lık alandan daha aşağıda olan bir destek seviyesidir. Fiyatın aşağı doğru bir kopma yaşaması durumundaysa daha düşük destek alanları 100 günlük hareketli ortalama çizgisi kullanılarak ortaya çıkan 8.500$ ile 8.800$ bölgesinde yer almaktadır.

Bir gün sizde kendi analizinizi kendiniz yapmak ister ve başkalarına bağımlılıktan kurtulmaya karar verirseniz sizlere her zamanki gibi önerim;

“Bilgi”ye sahip olmak ve onu kullanmak isteyenler için kişiye özel eğitimleri kapsayan teknikanalizegitimi.com sitesindeki eğitim katılım formunu doldurmak olacaktır.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment