Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“FED Politikaları Bitcoin’in İşine Yarıyor”

Kripto para sektörünün ünlü isimlerinden Tom Lee ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararlarının Bitcoin için olumlu olduğunu düşünüyor.

Fundstrat Global Advisors’ın kurucularından olan Tom Lee kısa bir süre önce Fox Business’a özel bir röportaj verdi ve kripto para sektörünün gidişatını değerlendirdi.

Tom Lee son zamanlarda finans dünyasında yaşanan gelişmelerin kripto paraları da etkilediğini, küresel finans piyasalarıyla kripto paralar arasında bir bağ olduğunu düşünüyor.

Lee’ye göre kripto para sektörünü etkileyen ve piyasaya yön veren şeyler arasında merkez bankaları tarafından uygulanan politikalar da bulunuyor. Lee özellikle ABD Merkez Bankası tarafından alınan kararların kripto para sektörü için büyük önem taşıdığını düşünüyor.

FED’in Faiz Kararları

Tom Lee’ye göre FED’in faiz düşürme kararı alması kripto para piyasası için genel olarak olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Lee’ye göre FED’in bu gibi kararlar alması kripto para sektöründeki yatırımcı sayısının artmasına yol açıyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“İnsanlar kendilerini kötü ihtimallerden koruyabilmek için Bitcoin’e geçiş yapmaya başladılar. Faiz düşürme kararı piyasadaki likiditeyi artırıyor. Likiditenin artmasıyla birlikte kripto paralara akan para da büyüyor ve bu da Bitcoin’in işine yarıyor.”

Bitcoin Fiyatı

Lee Bitcoin’in genel gidişatı hakkında da bazı yorumlar yaptı ve piyasanın geleceğinden gayet umutlu olduğunu söyledi.

Bitcoin’in yıl sonu fiyatı hakkında bazı tahminlerde bulunan Lee şunları söylüyor:

“Bitcoin’in henüz kesin bir hedefimiz yok ama rekor fiyatı 20 bin dolardı. Ben bu yılın sonunda Bitcoin’in yeniden bu seviyeye çıkabileceğini düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment