Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’deki Blockchain Sektörü Büyüyor

Dubai’nin önde gelen bazı şirketleri Blockchain ile ilgili yaptıkları araştırmaları hızlandırma kararı aldılar. Söz konusu şirketlerin bu kararı bölgedeki Blockchain sektörünün büyümesine de katkıda bulunabilir.

Dubai Uluslararası Finans Merkezı; Mashreq Bank ve Norbloc adlı iki şirketle bir araya geldi ve yeni bir ortaklık kurdu. Bu üç şirket, kendi aralarında işbirliği yaparak 2020 yılına kadar Blockchain tabanlı yeni bir konsorsiyum oluşturmayı hedefliyor. Bu konsorsiyumun oluşum aşamasında özellikle müşterini-tanı (KYC) kurallarına uyulacak.

Aslen Stockholm merkezli bir şirket olan Norbloc halihazırda Hyperledger konsorsiyumunda yer alıyor. Ancak şirket Dubai’de kurulacak bu yeni konsorsiyumun da faydalı olabileceğini düşünüyor.

Bu üç şirket söz konusu konsorsiyumu oluşturarak yalnızca kendileri için değil bölgedeki diğer şirketler için de faydalı bir şey yapmış olacaklar. Konu hakkında yapılan açıklamalarda da belirtildiği üzere Dubai’de kurulacak olan bu konsorsiyum bölgedeki diğer şirketlerin gelişimini etkileyecek.

Yeni Bir Dönem

Blockchain teknolojisiyle geliştirilecek olan yeni programda KYC kayıtları tutulabilecek ve bu kayıtlar daha sonra elektronik bir ID’yle (kimlik) doğrulanabilecek. Bu programı kullanan kişiler (gerçek veya tüzel) istedikleri zaman istedikleri finans kurumuyla kolayca bilgi paylaşabilecekler. Dubai Uluslararası Finans Merkezi CEO’su konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu proje bölgedeki hem yeni hem eski şirketlere yepyeni, pürüzsüz bir deneyim sunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment