Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarının Eğitim Düzeyleri Ne?

Kripto para yatırımcılarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma gösteriyor ki Avrupa genelindeki yatırımcıların yüzde 50’sinden fazlasının üniversite diploması yok.

BitPanda kısa bir süre önce “Avrupa’daki Kripto Para Sahiplerini Tanıyalım” başlıklı bir rapor yayınladı. Şirketin Avrupa’ya özel olarak hazırladığı bu araştırma kıta genelindeki kripto para yatırımcılarının genel özelliklerini gözler önüne seriyor.

Bu araştırmada kripto para yatırımcılarının yaşlarıyla, meslekleriyle, medeni durumlarıyla ve diğer pek çok şeyle ilgili bilgi edinmek mümkün. Ancak bu araştırmanın en ilginç yanlarından biri yatırımcıların eğitim düzeyleriyle ilgili olan kısmı.

Yaş ve Eğitim Düzeyi

BitPanda tarafından yapılan bu araştırmaya göre Avrupa genelindeki kripto para yatırımcılarının yaklaşık yüzde 27’lik bir kısmını 16-24 yaş grubundaki kişiler oluşturuyor.

25-34 yaş aralığındaki vatandaşların ise toplam yatırımcı sayısının yüzde 33’ünü oluşturduğunu görebiliyoruz. Daha yaşlı vatandaşlar ise yüzde 5’lik bir orana sahipler.

Bu kripto para yatırımcılarının eğitim düzeylerine dair bilgiler de bulunuyor. İlgili araştırmalara göre bu yatırımcıların yüzde 54’ünün üniversite diploması yok. Bu yatırımcılardan bazıları lise diplomasına sahipken bazıları meslek okulu mezunları.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment