Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Popüler Kripto Para Borsası Hisse Senedi Ticareti Başlatmayı Planlıyor!

ABD merkezli popüler kripto para borsası Kraken, ABD’de listelenen geleneksel hisse senetleri için alım-satım hizmeti sunmayı planlıyor.

Bloomberg tarafından 27 Eylül günü aktarılan bir habere göre Kraken,12 yıllık ticaret deneyimini başka bir alana taşıyarak 2024 yılında kullanıcılara ABD merkezli hisse senetleri ve borsa yatırım fonları (ETF) için alım-satım imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Anonim bir kaynağa dayandırılan haberde, “Kraken Securities” adlı bir bölüm oluşturulacak ve söz konusu hizmetlerin ilk aşamada ABD ve İngiltere’de hizmet vereceği belirtildi. Kraken’in halihazırda İngiltere’de böyle bir faaliyet göstermek için lisansı bulunuyor. Habere göre Kraken ayrıca ABD genelinde hisse alım-satım hizmeti sunabilmek adına Finans Sektörü Düzenleme Kurumuna lisans başvurusunda bulundu.

Kraken bu hizmet lisansını alıp faaliyetlerine başlaması durumunda halihazırda aynı hizmetleri sunan ABD merkezli ticaret platformu Robinhood’a rakip olacak.

Kraken’den yanıt geldi

Bir Kraken sözcüsü ortaya atılan bu iddialar hakkında yorum yapmayı reddetti ama borsanın müşterileri için ürün yelpazesini geliştirme çalışmalarının olduğunu söylemekten çekinmedi:

Söylentiler veya spekülasyonlar hakkında yorum yapamasak da müşterilerimizin Kraken’in tüm ürün yelpazesine güvenli ve sorunsuz bir şekilde erişmeye devam etmeleri için hizmetlerimi genişletmek ve geliştirmek istiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!