Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatör Uyardı: İkinci Bir FTX Vakası Yaşanabilir

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı’nın açıklamalarına göre kripto para sektöründe FTX’in çöküşüne benzer bir vaka yaşanabilir.

CFTC Başkanı Rostin Behnam, Aralık 2022’de kripto para yatırımcılarını koruyacak yasal önlemlerin alınması için Senato Bankacılık Komitesi’ne çağrıda bulunmuştu.

Georgetown Üniversitesi’ndeki bir konferansta konuşan Behnam, o zamandan bu yana yasal olarak herhangi bir değişiklik olup olmadığı sorusunu yanıtladı:

“Nihayetinde bu sorunun cevabı hayırdır, hiçbir şey değişmedi ve kendimizi yine FTX’inkine benzer bir olayın yaşandığı bir durumda bulabiliriz.”

CFTC Başkanı buna rağmen kripto para piyasasında büyük bir değişim olduğunu söyledi. “FTX’inkine benzer bir durum yaşanabilir mi?” diyen Behnam, “Asla asla demek istemiyorum ama piyasadaki dinamikler ve piyasadaki atmosfer, bundan iki, üç yıl öncesini bırakın bundan bir yıl öncekinden bile çok farklı.” diye ekledi.

CFTC’nin kripto para piyasasına müdahale konusunda yeteri kadar yetkili olmadığını düşünen Behnam, geçmişte “Dijital emtia pazarını kapsamlı şekilde regüle edecek otoritemiz yoktu. Bunun tekrar yaşanmaması için Kongre’den uygun şekilde yetki almamız gerekiyor.” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!