Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Regülatörler Libra İçin İsviçre’ye Gidiyor!

ABD Temsilciler Meclisi’nden bir heyet, önümüzdeki günlerde Facebook’un hala piyasaya çıkmamış Libra isimli kripto para birimi ve diğer kripto para birimleri ile ilgili regülasyonları incelemek ve konuşmak için İsviçre’ye ziyarete gidiyor.

Yerel haber kaynağı NZZ am Sonntag’ın aktardığı bilgilere göre altı kişiden oluşan heyet, ilk olarak İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Komisyon üyesi Adrian Lobsiger ile görüşecek ve kripto para birimleri hakkındaki birçok konuyu masaya yatıracak.

Heyet sözcülerinden birisinin yaptığı açıklamaya göre İsviçre içerisindeki yetkililerle olan konuşmanın odak noktası ise sosyal medya devinin kripto para birimi Libra olacak. ABD’li heyet Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters tarafından yönetilecek ki kendisi daha önce Facebook’un Libra’sının gelişimine nokta koyan kişi olmuş ve projeyi askıya aldırtmıştı.

İsviçre şu an için kripto para regülasyonları konusunda dünyanın lider ülkelerinden birisi ve Libra da bu sebeple merkez olarak İsviçre’yi seçmişti. Facebook ise projesini duyurmasından itibaren ciddi bir regülatör tepkisi ile karşılaşmıştı ve hala projenin resmen piyasaya sürülüp sürülmeyeceği kesinliğe kavuşturulmadı.

Bu sebeple ABD’li regülatörlerin alacağı karar da hayati bir önem taşımakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment