Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden Bitcoin ve Kripto Para Yatırımcılarına Tavsiyeler

Bu yıl ABD Senatosu’na girmeye hak kazanan Cynthia Lummis, verdiği yeni bir röportajda Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Uzun süredir Bitcoin yatırımcısı olduğu bilinen Lummis bu açıklamaları yaparken hem regülasyonlar ile ilgili bir mesaj verdi hem de piyasadaki yatırımcılara bazı tavsiyelerde bulundu.

Cumhuriyetçi Parti üyesi Cynthia Lummis, bu yıl Wyoming Eyaleti’ni temsil etmek amacıyla ABD Senatosu’na adaylığını koydu. Yarışı kazanan Lummis bu galibiyetiyle birlikte iki farklı ilke imza atmış oldu: Wyoming’den çıkan ilk kadın senatör ve Bitcoin’e yatırım yapmış olan ilk senatör.

Bitcoin’in ne olduğunu damadından öğrenen Lummis, ilk yatırımını 2013 yılında yaptı. Aradan geçen yedi senenin ardından ABD Senatosu’na girmeyi başaran Lummis, kripto para camiasından büyük destek gördü. Birçok kişi Lummis’in diğer senatörleri Bitcoin ve kripto paralar hakkında eğitebileceğini düşünüyor. Lummis, Washington Examiner’a verdiği röportajda bu sorumluluğu çoktan üstlendiğini açıkladı.

Diğer senatörlere Bitcoin hakkında bilgi verecek

Lummis Senato’daki ilk görevlerinden birinin yatırım yapmak isteyen emeklilere daha iyi bir hizmet sunmak olacağını söyledi. Emeklilik fonlarında yeteri kadar fazla çeşitlilik olmadığından bahseden Lummis, bu vatandaşlara daha geniş bir portföy oluşturma imkanı tanımak istiyor.

Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Lummis, Senato’daki bir diğer görevinin ise diğer senatörleri Bitcoin hakkında bilinçlendirmek olacağını söyledi. Lummis röportaj sırasında şu ifadelere yer verdi:

“Senato üyelerini Bitcoin hakkında bilgilendirmek; onları bilinçlendirmek istiyorum. Ben Bitcoin’in gerçekten iyi bir değer saklama aracı olduğuna inanıyorum. Bence Bitcoin’in ne olduğuna, nasıl çalıştığına, itibari parayla arasında ne gibi bir ilişki olduğuna dair bilgi sahibi olan insanların sayısı çok az.”

Lummis buna ek olarak kripto paraları hızla regüle etmek için erken olduğunu düşünüyor. Wyomingli senatör, önümüzdeki iki yıl içerisinde kapsamlı bir kripto para regülasyonu hazırlamanın doğru olmayacağı görüşünde.

Kripto para yatırımcılarına bazı tavsiyeler verdi

ABD’li senatör Bitcoin’in yalnızca büyük, kurumsal firmalar tarafından değil küçük çaplı, bireysel yatırımcılar tarafından da kullanılabileceğine inanıyor. İtibari paraların enflasyon yüzünden değer kaybettiğini belirten Lummis BTC’nin 21 milyon gibi kısıtlı bir arza sahip olduğunu hatırlattı.

Bitcoin’in hem bir değer saklama aracı hem de uluslararası bir ödeme aracı olarak kullanılabildiğini ifade eden Lummis; BTC’nin özellikle portföy çeşitlendirmek için kullanılabileceğini açıkladı. Senatör bunu söylerken yatırımcılara şu mesajı verdi:

“Bence (Bitcoin’e yatırım yapılacaksa) onu yatırım çantasının bir parçası gibi görmek gerekir. Ben tüm paramı Bitcoin’e yatırmam. Nasıl ki paramın tamamını nakit tutmuyorum; paramın tamamını hiçbir zaman tek bir varlığa yatırmam.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!