Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wells Fargo Bitcoin’i Yılın Kazananı İlan Etti

ABD’nin en büyük bankaları arasında bulunan Wells Fargo, yayınladığı bir raporda Bitcoin için “yılın en iyi performans gösteren varlığı” dedi. Banka; Bitcoin, altın ve S&P 500 endeksi arasındaki değişime dikkat çekti.

Wells Forge, Bitcoin için yılın en iyi performans gösteren varlığı dedikten sonra volatilitesinden dem vurdu. Reel Varlık Strateji Başkanı John LaForge, Wells Fargo raporunun Bitcoin ile ilgili bölümünde, kripto paraların çok fazla spekülasyon içerdiğini ancak bu durumun değişebileceğini belirtti. 2021 yılında dijital varlıkları daha fazla konuşacağımızı söyleyen LaForge, Bitcoin’in en volatil (değişken) varlık olduğunu da dile getirdi.

“Bu yıl gerçekten çok çılgın bir yıl oldu. Bu nedenle 2020’de en iyi performans gösteren varlığın da kulağa oldukça çılgın gelen Bitcoin olması oldukça uygun görünüyor. Bitcoin, bu yıl içinde %170 oranında arttı.”

Kripto paralar çok dikkat çekiyor

2020 yılının en iyi performans gösteren varlığının Bitcoin olduğunu ilan eden LaForge, Bitcoin’in bu yıl göstermiş olduğu %170’lik artışın 2019 yılındaki %90 oranındaki kazanımlarının çok üstünde olduğunu ifade etti. Ayrıca kripto para piyasasının S&P 500 endeksinin dörtte biri kadar olduğunu vurgulayan analist, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer bu çılgınlığın dışında hissediyorsanız kendinizi, yatırım yapmayın. Birçok yatırımcı kripto paraları duymuş olsa da çok azı satın aldı ya da kullandı. Çok dikkat çekseler de çok fazla getiri sunmaları gerekmez”.

bitcoin
Sarı: Altın, Gri: S&P 500, Kırmızı: Bitcoin

Bitcoin yatırımcıları yüksek volatiliteye katlanmak zorunda kaldı

John LaForge, paylaştığı grafiğe atıfta bulunarak, “Bitcoin, son 3 yılda altın ve S&P 500’den iyi performans göstermiş olabilir. Fakat Bitcoin yatırımcılarının bu noktaya gelmek için katlandıkları volatiliteye bir bakın.” dedi. İki ay öncesinde kadar her üç varlığın toplam getirisinin birbirine oldukça yakın olduğunu ifade eden analist, volatilite farkında dikkat çekti.

“Bugün yapılan kripto para yatırımı, yatırımdan ziyade spekülasyonun olduğu 1850’li yılların altına hücum (gold rush) günlerine benziyor.”

Analist, son olarak 12 yıl içinde 0’dan başlayıp 560 milyar dolara kadar yükselen kripto para birimlerinin bir gün yatırıma değebileceğini söyledi ve “Bir heves 12 yıl sürmez.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!