Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güneydoğu Asya’nın En Büyük Bankası Kripto Para Satacak

Güneydoğu Asya ülkesi Singapur’da bulunan DBS Group Holdings, gelecek hafta kripto para satmaya başlayacağını duyurdu. “DBS Digital Exchange” olarak adlandırılacak olan dijital varlık ve kripto para borsasını Singapur Borsası (SGX) da destekleyecek.

Singapur’un en büyük bankası DBS, dijital varlık ve kripto paraların alım-satımı için oluşturulacak yeni borsada blockchain teknolojisinden faydalanacaklarını açıkladı. Güneydoğu Asya bankası DBS’i destekleyeceğini duyuran Singapur Borsası (SGX) da oluşturulacak yeni kripto para destekli platformdan %10 oranında hisse alacağını söyledi.

SGX CEO’su Loh Boon Chye, “Piyasa altyapısı ve risk yönetimi alanlarında sahip olduğumuz gücü bu girişime uygulamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Küresel çapta bulunan dijital varlıklara güven ve fayda sağlamak için birçok fırsat bulunuyor. Singapur’un çok varlıklı uluslararası finans merkezi olma konumunu yükseltmek için DBS ile yakından çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

kripto-para-asyaAçılacak borsa ile ilgili bazı detaylar

DBS bankası, yeni dijital borsanın yalnızca kurumsal ve akredite yatırımcıların kullanımına sunulacağını ifade etti. Borsanın hizmetleri arasında bulunan kripto para değişim hizmeti, bahsi geçen yatırımcılara sağlanacak. DBS Digital Exchange, dört büyük fiat para birimi (SGD, USD, HKD, JPY) ile dört büyük kripto para (Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash ve XRP) arasında işlem yapılmasına olanak tanıyacak.

Aynı zamanda borsa; tokenizasyon, takas ve saklama hizmetleri de verecek. Örneğin, borsada dijital varlıklarla desteklenen bazı hisse, tahvil gibi varlıkların ticareti yapılabilecek. Son olarak da borsada dijital varlıkların güvenli bir şekilde saklanması için kurumsal düzeyde bir saklama hizmeti sunulacağı belirtildi. 

DBS Group CEO’su Piyush Gupta, yeni hizmetle ilgili şunları söyledi:

“Varlıkların hızla dijitalleşmesi, sermaye piyasalarını yeniden şekillendirmek için harika bir olanak sağlıyor. Küresel bir finans merkezi olan Singapur’un da daha rekabetçi olabilmesi adına dijital varlıkların ve döviz takasının ana akım olarak benimseniyor oluşunu kabullenmeliyiz. DBS de bu benimsemeyi kolaylaştırmak için tamamen entegre bir ekosistem oluşturmaya kararlıdır.”

Coindesk’in haberinde, CEO Gupta’nın kripto para alım-satım işlemlerini gelecek hafta başlatmaya hazır olduklarını söylediği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!