Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden Fed Başkanı’na FTX Krizi Sonrası Baskı

ABD’li Senatör Elizabeth Warren, bankacılık kurumları ile kripto para şirketleri arasındaki ilişkinin irdelenmesi için Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’e baskı yapıyor.

Demokrat Parti üyelerinden Warren, aynı partiden senatör olan Tina Smith ile birlikte kripto para sektörüyle bağlantısı olan bankacılık kurumlarının, bu sektörden ne şekilde etkilendiğinin araştırılmasını istiyor.

Senatörler, Fed’in ve ona ek olarak OCC ile Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun, bu şirketlerle kurulan ilişkilerin “bankalara ve bankacılık sistemine karşı ne gibi riskler teşkil ettiği konusunda bir değerlendirme yapmasını” talep ediyor.

İki isim, geçtiğimiz gün Fed Başkanı Powell’e gönderdikleri mektupta, “Bu mektubu, yakın zamanda bankacılık sektörü ile kripto para firmaları arasında açığa çıkan ilişkiler yüzünden duyduğumuz kaygılar sebebiyle yazıyoruz.” ifadesini kullandı.

Elizabeth Warren ve Tina Smith, bu kaygıların özellikle bankaların kripto para borsası FTX ve Alameda Research ile kurdukları ilişkiler yüzünden kaynaklandığını belirtiyor.

Senatörler, Fed, FDIC ve OCC başkanlarından 21 Aralık tarihine kadar yanıt almayı bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!