Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi’den Kripto Para Piyasası İçin 2023 Tahminleri: İlk Çeyrekte Dip Görülecek

Asya’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi’nin araştırma birimi, kripto para piyasasının 2023’ün başlarında dibe ulaşacağını öne sürdü. Ayrıca 2023 damgasını vuracak kripto sektörlerine de atıfta bulundu.

Huobi 8 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden bir rapor yayınlayarak kripto para piyasası hakkında 2023 tahminlerini paylaştı. Raporda, 2022 yılının kripto para birimleri için oldukça zorlu geçen bir yıl olduğuna değinilirken kripto para piyasanın 2023’ün başlarında dip seviyeye ulaşmasının beklediği belirtildi.

Huobi, küresel faiz artışı politikalarının yanı sıra diğer birçok küçük şirketin yanında FTX gibi büyük bir kripto para borsasının iflasının da kripto para piyasalarına olan yatırım iştahını negatif etkilediğinin altını çizdi. Ancak finansal hayata giderek entegre olan ve teknoloji bakımından gelişimini durdurmayan kripto para piyasasının 2023’ün ilk yarısında en zor zamanları atlatacağını öne sürdü.

Sosyal Medyada Web3’e Geçiş

Şirket, yakın gelecekte sosyal medya yönetimlerinin SocialFi paradigmasını tanıtıp Web3 teknolojisini takip etmeye devam edeceğini belirtti. Web2 ekosisteminin halihazırda yeterince kalabalık ve rekabet açısından zorlu bir durumda olduğunu öne süren borsa, önümüzdeki sene Web2 devlerinin çok daha sığ bir piyasa olan Web3 ekosistemine yöneleceğini iddia etti.

Katman-2 Projeleri Yeniden Yükseliş

Raporda, 2022 ikinci çeyrekte 7,5 milyar dolar değerleme ile zirve yapan katman-2 projeleri üzerinde kilitli toplam varlık (TVL) değerinin sene sonuna doğru 3,5 milyar dolara geriledikten sonra 5,32 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Huobi, önümüzdeki sene içerisinde airdroplar ve teşviklerle beraber katman-2 çözümlerinde piyasanın tekrar yükselebileceğini öne sürdü.

Bu Sektörler ve Regülasyonlar Damgasını Vuracak

Ayrıca borsa on-chain depolama hizmetlerinin, dApp uygulama servislerinin ve zero-knowledge (ZK) ağlarının önümüzdeki senenin ilgi gören kripto sektörleri olacağını iddia etti.

Huobi, kripto para sektöründe on-chain regülasyonların geliştirileceği ve finans piyasalarına entegrasyonun artırılacağını ancak bununla beraber bazı protokollerin varlığının tehlikeye girebileceğinin altını çizdi. Borsanın regülasyon konusunda ileri sürdüğü bir diğer nokta ise kripto paraların birçok ülkede daha yasal bir ödeme biçimi olarak kabul edileceği oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!