Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden SEC’e Kripto Para Çağrısı: “Daha Çok Çalışılmalı”

ABD’li senatör Sherrod Brown, yetkili kurumların kripto para sahtekarlıklarını önleyebilmek için “daha çok çalışması” gerektiğini düşünüyor.

Senatör Brown, Senato’da kripto para ve menkul kıymet piyasalarındaki dolandırıcılık vakalarına dikkat çekmek için bugün düzenlenen oturumda regülatörlere seslendi.

“Kripto piyasalarında olağanüstü başarısızlık hikayelerine tanıklık ettik. Bunlar hem kripto firmalarının ne kadar risk taşıdığını hem de birbirleriyle ne kadar bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.” diyen Brown, “Arka arkaya yaşanan çöküşler, sözde stabil olan yatırım araçlarının aslında ne kadar kısa süre içerisinde çökebileceğini gösterdi. Gördük ki regüle edilmemiş, lisans almamış kurumlar, riskli şekilde kripto para alıp-satarken yüz milyonlarca dolar borç alıp, borç verebiliyormuş.” diye ekledi.

Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi’nin başkanı olan Brown, regülatörlerin bu gibi durumların önüne geçebilmek için “daha çok çaba göstermesi” gerektiğini düşünüyor:

“Hem bu Komite’nin üyeleri hem de Amerikan halkı kriptoya yatırım yapma konusunda daha çok şey öğreniyor ve bu sırada dolandırıcılıkların ve sahtekarlıkların gitgide arttığını fark ediyor. (Bu şartlar altında), biz de regülatörlerimizi daha çok çalışmaları için dürteceğiz. Burada elbette SEC’ten bahsediyorum. Bu aynı zamanda bankacılık düzenleme kurumlarını da kapsıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!