Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Ethereum Güncellemesi İçin Son Provanın Tarihi Belli Oldu

Blockchain algoritmasında yapılacak büyük değişikliğe hazırlanan Ethereum topluluğu, birkaç gün içerisinde bu değişikliği bir test ağında daha deneyimleyebilecek.

Ethereum geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre Goerli adlı test ağının ne zaman güncelleneceği belli oldu.

Goerli’yi beacon chain ile birleştirecek ve onu proof-of-stake algoritmasına geçirecek olan bu güncelleme, mainnet güncellemesinden önce yapılacak son testnet denemesi olacak.

Ethereum geliştiricileri, konuyla ilgili bugün yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Goerli, Prater ile birleşerek proof-of-stake’e geçen son testnet olacak. Bir araya getirilecek Goerli/Prater ağlarının ismi, birleşme sonrasında Goerli olacak. Prater ağını Birleşme’ye hazırlayacak olan Bellatrix (adlı) güncelleme 112260 numaralı epokta gerçekleşecek. Bunun 4 Ağustos, (Türkiye saati ile) 15:24’e denk gelmesi bekleniyor. Bellatrix güncellemesi devreye alındıktan sonra, Goerli ağındaki toplam zorluk seviyesi 10790000 olduğunda, Goerli/Prater ağları birleşecek.”

Goerli ağındaki söz konusu zorluk seviyesine 6-12 Ağustos tarihleri arasında erişilmesi bekleniyor.

Ethereum geliştiricileri tarafından gerçekleştirilen bu testler, mainnette yapılacak büyük güncelleme öncesinde prova niteliği taşıyor. Son provanın sahneleneceği Goerli’den önce, Ropsten ve Soploia ağları da güncellenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!