Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörlerin Hedefinde Silvergate Var: FTX İle İlişkisi Hakkında Yanıt İstiyorlar

Kripto karşıtlığıyla tanınan ABD’li Senatör Elizabeth Warren önderliğindeki bir grup, dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate’in FTX ile yürüttüğü operasyonlar hakkında detayları açıklamasını talep ediyor.

ABD’li Senatörler Elizabeth Warren, John Kennedy ve Roger Marshall, iflas eden FTX ile kripto para bankası Silvergate arasındaki ilişkiyi araştırmak için bankaya bir mektup gönderdi. Senatörler tarafından gönderilen mektupta, iflas eden borsa FTX ile kardeş firması Alameda Research arasında transferleri kolaylaştırmadaki sözde rolü hakkında Silvergate’ten bir açıklama talep edildi. Ayrıca bu talebe ek olarak Silvergate’in mevcut mali durumu hakkında bilgi istendi:

Bankanızın FTX müşteri fonlarının Alameda’ya aktarılmasına dahil olması, bankanızın müşterileri tarafından gerçekleştirilen şüpheli finansal faaliyetleri izleme ve bildirme sorumluluğunun korkunç bir şekilde başarısız olduğunu ortaya koyuyor. Silvergate’in FTX müşteri fonlarının Alameda’ya transferini kolaylaştırdığını öne süren raporlar nedeniyle Silvergate’in bu faaliyetlerdeki rolünden endişe duyuyoruz.

Senatör grubu, “Silvergate’in FTX müşteri fonlarının Alameda’ya aktarılmasını kolaylaştırdığını öne süren raporlara” atıfta bulunurken eski Baş Risk Sorumlusu Tyler Pearson‘ın bankadan neden ayrıldığını da bilmek istiyorlar. Mektupta, Silvergate’e yanıt göndermesi için 19 Aralık‘a kadar süre tanındı.

Silvergate’in CEO’su Alan Lane, geçtiğimiz günlerde müşterilere yönelik yayınladığı bir bilgilendirme mektubundaFTX ve onunla yakın iş ilişkileri bulunan Alameda’nın iflaslarının bankanın faaliyetlerini etkilemediğine dair güvence vermeye çalışmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!