Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Research’ün Kripto Yatırım Portföyü Ortaya Çıktı: İşte Tüm Ayrıntılar

İflas eden kripto para borsası FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün yatırım listesi sızdırıldı. Likit olmayan 500 varlıktan oluşan yatırım listesinin toplam büyüklüğünün ise 5,4 milyar dolar olduğu görüldü.

Financial Times’ın (FT) 6 Aralık tarihinde yayınladığı raporda, iflas eden kripto para borsası FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün sızdırılan yatırım listesi paylaşıldı. Toplamda 5,4 milyon dolardan oluşan 500 yatırıma sahip listede bazı şüpheli yatırımlar dikkat çekti. Yatırım listesinin başında 550 milyon dolar ile Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Genesis Digital Assets’in geldiği görüldü.

İddialarına göre liste FTX’in likidite arayışlarının başladığı kasım ayında oluşturuldu. Listede 10 holding yapısı altında toplamda 500 şirket ve varlığa yatırım yapıldığı görüldü. Yatırım yapılan şirketler arasında Sequoia Capital ve Anthony Scaramucci’nin şirketi SkyBridge Capital’in yanı sıra K5 Global’e yapılan yatırımlar yoluyla Boring Company ve SpaceX hisseleri de bulunuyordu.

Alameda’nın yatırımlarının çoğunlukla merkeziyetsiz finans (DeFi) projeleri, kripto paralar ve türev araçlardan oluştuğu görülürken ablolarda yer alan bilgilere göre Alameda, yüksek riskli türev varlıklara milyonlarca dolar yatırmıştı.

Öte yandan sosyal medyada bir kullanıcı oldukça farklı bir iddia öne sürdü. Yatırımlar arasında yer alan Modulo Capital Inc. adlı bir şirkete toplamda 400 milyon dolar yatırım yapılmıştı. Kullanıcı Bahamalar merkezli bu yatırım şirketinin aslında Sam Bankman-Fried’ın kendi şirketi olduğunu ve eski CEO’nun bu şirketi FTX varlıklarını zimmetine geçirmek için kullandığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!