Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hedge Fonundan Grayscale’e Bitcoin (BTC) Ürünü GBTC Hakkında Dava

Hedge fonu Fir Tree, dünyanın en büyük halka açık fonu olan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hakkında dijital varlık yöneticisi Grayscale’e dava açmaya hazırlanıyor.

Bloomberg tarafından sunulan bir habere göre Fir Tree, 10,7 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) fonu GBTC hakkında ayrıntılı bilgi elde etmek için Grayscale’e dava açıyor. Fir Tree, dava kapsamında şirketin yönetimi ve kötü giden süreç kontrolü hakkındaki tutumuna dair detaylı bilgileri öğrenmeyi amaçlıyor. İddiaya göre Fir Tree bu bilgileri elde ederse Grayscale’e ait Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunun tröst ücretlerinin düşürülmesi için koz olarak kullanacak. Öte yandan davacı taraf, Grayscale’in devam eden borçlarının kapatılması için ciddi bir baskıda bulunuyor.

Fir Tree tarafından yapılan açıklamada Grayscale yatırımcılarının “hissedar dostu olmayan eylemlerden” zarar gördüğü iddia ediliyor.

Öte yandan fonun devamlılığını korumaya çalışan Grayscale cephesi konuyla ilgili açıklamalarında spot ETF’in gerekliliğine değindi:

GBTC ve hissedarları için en iyi uzun vadeli ürün yapısının bu olduğuna kesinlikle inandığımız için GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürmeye yüzde yüz kararlıyız.

GBTC, tröstteki temel spot Bitcoin fiyatına kıyasla halihazırda %43’e yakın rekor bir indirimle satılıyor. Kripto piyasalarındaki çalkantılı dönem devam ederken, analistlere göre Grayscale’in GBTC hisselerinin olası tasfiyesi FTX’den sonra bir başka çöküşü tetikleyebilecek en kritik faktör olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!