Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Fon Yöneticisine Göre Piyasanın Bir Sonraki Tehditleri: GBTC ve Tether

Yatırım şirketi Morgan Creek’in yöneticisi Mark Yusko, FTX iflasının yankılarının henüz sonlanmamış olabileceğini ve piyasa için diğer tehditlerin GBTC ve Tether (USDT) olduğunu söyledi.

Mark Yusko 30 Kasım tarihinde yayınlanan bir röportajda, FTX iflasının yankılarının sonlanmamış olabileceğini belirtti. FTX iflası için şirketin sektör için kötü bir kasırga ve eski CEO Sam Bankman-Fried’ın da bu kasırganın ortasındaki kötü adam olduğunu söyleyen Yusko, kötü adamlar ve kötü hamlelerin oyunun kendisini etkilemediğinin altını çizdi. Düşüşlerin devam edebileceğini öne süren analist, Grayscale’in GBTC hisselerinin tasfiyesinin ve Tether’in sektör için tehlike arz eden diğer noktalar olduğunu belirtti. Yusko, Tether’in FTX gibi Bahamalar merkezli olmasının onu endişelendirdiğini dile getirdi.

Grayscale’in GBTC hisselerinin tasfiyesinin kısa vadede kripto para sektörü için kötü sonuçlar doğuracağını belirten Yusko, FTX ve Genesis’ten dolayı şirketin bilançolarında yaklaşık 1 milyar dolarlık bir açık oluştuğunu öne sürdü. Grayscale ve Genesis’in ana şirketi Digital Currency Group’un (DCG) CEO’su Barry Silbert’ın umutsuzca fon aradığı da Yusko’nun üzerinde durduğu konular arasında yer aldı.

Analist sektör için tehdit içeren bir diğer aktörün ise Tether (USDT) olduğunu ileri sürdü. Tether’in de FTX gibi Bahamalar merkezli bir şirket olduğunu belirten Yusko, bu durumun onu tedirgin ettiğinin altını çizdi. Yusko, Tether’de de bir sorun çıkması durumunda bunun kripto topluluğunu kötü etkileyeceğini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!