Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Theta Network (THETA) Mainnet 4.0’a Saatler Kaldı: Neler Değişecek?

Popüler kripto paralar arasında yer alan Theta Network (THETA) Metachain mainnet 4.0’a geçiş yapmaya hazırlanıyor.

NFT ve metaverse alanlarındaki yatırımları ve hamleleriyle gündeme gelen THETA, kritik bir güncellemeye hazırlanıyor. Theta Metachain mainnet 4.0 olarak adlandırılan ve ana ağ üzerindeki büyük bir güncellemeyi temsil eden bu geçiş 1 Aralık günü Türkiye saati ile 18.00 civarında gerçekleşecek.

Şimdiye kadar ağ üzerinde gerçekleştirilen diğer üç güncellemeye kıyasla en önemli ve kritik değere sahip Metachain mainnet 4.0’ın ağın vizyonuna ve yapısına yenilikçi nitelikler kazandırması planlanıyor.

Theta bu güncelleme ile temel vizyonunda bir güncellemeye giderek, “video platformları, biletleme şirketleri, metaverse ve diğer birçok işletmenin merkezi olmayan modellere evrilirken ihtiyaçlarını karşılamak” şeklinde bir vizyon yenilemesi yapıyor:

Her platform veya web3 işletmesi, son derece özelleştirilebilir olan ve halka açık bir blokzincirinin şeffaflığı, güvenliği ve güvenilirliği ile birlikte gelen kendi alt zincirine sahip olabilir.

Bu güncellemeyle birlikte Theta’nın yeni ağı metachain bir ana blokzincirinden ve sınırsız alt blokzincirinden oluşacak. Metachain ile birlikte, geliştiricilerin kendi alt zincirlerini verimli bir şekilde oluşturmalarını sağlayacak bir Yazılım Geliştirme Kiti (Software Development Kit) piyasaya sürülecek. Bu sayede medya şirketleri depolama ve NFT tabanlı videolar da dahil olmak üzere Theta’nın tüm Web3 araçlarıyla entegre olabilecekler.

CoinGecko verilerine göre THETA fiyatı günlük %1,6 yükseliş ile 0,955 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

THETA ve ağ üzerindeki işlemlerde yardımcı yakıt olarak kullanılan TFUEL geçtiğimiz hafta boyunca istikrarlı bir şekilde kazanç elde etmiş olsalar da ayı piyasasının zorlu şartları altında gerçekleşen bu mainnet bazı yatırımcılara istediğini veremedi. Öte yandan mainnet’in başarılı bir şekilde gerçekleşmesi durumunda bir “haberi sat” durumu yaşanabilir ve fiyat aşağı yönlü baskılanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!