Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı Fikrini Mi Değiştirdi?: Yalnızca Bitcoin (BTC) Emtiadır

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Benham, kripto para piyasasındaki tek emtianın Bitcoin (BTC) olduğunu söyledi.

Fortune’un 30 Kasım tarihli haberine göre CFTC Başkanı Rostin Benham, Princeton Üniversitesinde katıldığı kapalı bir kripto para etkinliğinde regüle edilmemiş kripto para sektörünün tehlikelerinden ve regülasyonun gerekliliklerinden bahsetti. Başkan etkinlikte, Bitcoin’in emtia sayılabilecek tek dijital varlık olduğunu vurguladı.

Geçmişte pek çok kez Ethereum (ETH) ve Bitcoin’in emtia statüsünde olduğunu öne süren Benham, düzenlenen etkinlikte ilk defa emtia olarak yalnızca Bitcoin’i andı. Ayrıca dijital varlıkların spekülatif bir piyasa olarak hakim davranışlarını öne sürerek bunun daha önce uğraştıkları hiçbir emtiaya benzemediğini dile getirdi. Benham, komsiyonun yaptırım eyleminin sınırlı olduğunu ve bu durumun da işleri zorlaştırdığını söyledi.

FTX çöküşünden sonra şirket CEO’su ile arasındaki yakın bağları ile bilinen CFTC eleştirilerin odağında yer aldı. Kurumun Dijital Emtia Tüketici Koruma Yasası (DCCPA) taslağı, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından destekleniyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!