Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Üç Senatörden Binance’e Ağır İtham: “Suç Yuvası”

ABD’li kripto para karşıtı üç senatör dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i finansal suç yuvası olmakla itham etti ve cevaplaması adına borsaya bir takım sorular yöneltti.

The Wall Street Journal (WSJ) 2 Mart tarihinde yayınladığı haberinde, Senatör Elizabeth Warren, Senatör Chris Van Hollen ve Senatör Roger Marshall’ın Binance’e yönelik bir mektup kaleme aldığını aktardı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ve borsanın ABD’deki en üst düzey yöneticisi Brian Shroder’e hitaben yazılan mektupta senatörler, borsayı bir finansal suç yuvası olmakla itham etti. Mektupta, WSJ ve diğer bir çok kaynaktan alınan Binance hakkındaki yasal ve mali sorunlara değinen haberlere yer veren senatörler, borsayı hakkındaki iddialara cevap vermeye davet etti.

Ayrıca mektupta, Binance’in 2017 yılında bu yana bilançolarının kopyalarının ve ilgili dönemlerdeki tahmini kullanıcı sayılarının iletilmesinin yanı sıra borsanın kara para aklama prosedürlerinin belgelenmesi talep edildi. Ek olarak senatörler, Binance’in iştiraki Binance US ile ilişkilerinin açıklanmasına ve CEO CZ’nin uyumluluğu sınırlamaya yönelik çabaları hakkındaki iddiaların açıklığa kavuşturulmasına yönelik çağrıda bulundu.

Senatörler 16 Mart tarihine kadar mektuplarına cevap verilmesini talep ederken Binance’ten henüz konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!