Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Ünlü Yatırımcıya Göre Bitcoin Yükselişi Kurumsalları Sektöre Çekecek

ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood, Bitcoin’in (BTC) bankacılık krizi ile birlikte yaşadığı yükseliş sayesinde kripto para sektörüne daha fazla kurumsal yatırımcıyı çekeceğini söyledi. 

Cathie Wood 21 Mart tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda, yakın zamanda yaşanan bankacılık krizi ile birlikte Bitcoin fiyatındaki artışın daha fazla kurumsal yatırımcıyı kripto para piyasasına çekeceğini belirtti. CEO, bu yükselişi kurumsal yatırımcıların ve şirketlerin de fark ettiğini belirtirken yakın zamanda Bitcoin’e kurumsal taraftan ciddi bir talep oluşacağını öne sürdü.

Geçmişte kurumların çeşitli düzenleyici baskılar nedeniyle bilançolarında bulundurdukları Bitcoinleri tasfiye ettiğini ifade eden Wood, mevcut durumda hisse senedi piyasasından farklı hareket eden Bitcoin’in kurumlara bu konuda bir ders verdiğini söyledi.

Mevcut ekonomik ortamda yatırımcıların varlıklarını çeşitlendirmesi gerektiğini düşünen CEO, yatırımcıların “bu yeni varlık sınıfıyla” ilgilenmeleri durumunda toplam portföylerinin %2,5 ila %6,5 arasındaki bir kısmını başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara ayırabileceklerini belirtti.

Wood yakın geçmişte bankacılık krizi ve geleneksel finansal sistem ile dijital finans arasındaki farklılıklara değinmiş ve yaşananların, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere kripto para sektörünün öne çıkmasına yardımcı olacağını dile getirmişti. CEO’nun paylaşımı Elon Musk tarafından da desteklenmişti.

Coingecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,2 değer kazanan Bitcoin, yazım itibariyle 28.307 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!