Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yatırım Şirketinden 600 Bin Dolarlık Bitcoin Beklentisi: Altın Kıyaslaması

ABD’li araştırma ve yatırım şirketi Capriole Investments, altının 1970 yıllarındaki haliyle Bitcoin’in (BTC) mevcut durumunu kıyaslayarak Bitcoin’in 40 kat yükselebileceğini ifade etti.

Ünlü on-chain analisti Charles Edwards’ın CEO’su olduğu Capriole Investments 27 Aralık tarihinde yayımladığı raporda, altının 1970 yılındaki haliyle Bitcoin’in mevcut durumunu kıyasladı ve Bitcoin’in 40 kat yükselebileceğine işaret etti.

Raporda, Bitcoin’in piyasa değerinin altının piyasa değerinin yalnızca %2,5’ine denk geldiği söylendi. Ayrıca Capriole,1970’li yıllarda altının o dönemin enflasyon ve agresif faiz oranları nedeniyle 35 dolardan 900 dolar seviyelerine sert bir yükseliş yaşadığını ve iki varlığın grafiği incelendiğinde Bitcoin’in de benzer bir hareket sergileyebileceğini belirtti.

Daha küçük bir piyasa değerine sahip olduğu için Bitcoin’in benzer bir talep görmesi durumunda “40 kat daha fazla” büyüyebileceğine işaret eden Capriole, Bitcoin’in altından en önemli farklarının “merkeziyetsiz” ve kolay transfer edilebilir olduğunu söyledi.

Raporda, Bitcoin’in internet çağında üretildiği için gelişmeye çok daha müsait olduğu ima edildi ve Bitcoin’in dünyadaki en zor varlık olduğu nitelendirildi.

Öte yandan Capriole, Bitcoin’in henüz dibi bulmadığını belirten şirket, 2023’ün parlak geçeceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!