Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Kripto Para Piyasası İçin 2022 Yılını Değerlendirdi: 2023 Beklentileri Neler?

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto para sektörü ve Binance açısından 2022 yılını değerlendirirken piyasaya ve borsaya dair 2023 beklentilerini paylaştı.

Binance CEO’su CZ 28 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınlanan mektupta, 2022 yılını değerlendirdi ve şirketin 2023’e dair planlarına değindi. CZ, kripto para sektörünün gidişatının yaşanılan olayların değil sektörün bu olaylara tepkisinin değerlendirilerek anlaşılabileceğini öne sürdü. CEO, artan benimsenme ve gelişen ekosisteme işaret ederek Binance’in kripto paraların fiyatlarına aldırmadan kendini geliştirmeye devam edeceğinin altını çizdi.

CZ, 2022 yılının Celsius, Voyager ve FTX gibi büyük kuruluşlarının iflası ve kripto para fiyatlarının geçtiğimiz yılın zirvelerinden büyük oranda geri çekilmesi nedeniyle zorlu geçtiğini belirtti. Odaklanılması gereken noktanın yaşanılan zorluklar değil, kripto para ekosisteminin ve Binance’in bu zorluklara karşı gelişmeye devam etmesi olduğunu vurguladı. CEO, İflasların kripto para piyasasının sonunu getireceğini iddia eden eleştirmenler hakkında ise şu ifadelerde bulundu:

FTX iflasını “Lehman Anı” veya “Dot-com” balonu ile kıyaslayan eleştirmenler görüyorum. Bu iki an da ilgili sektörler için zayıfların temizlendiği olaylardan ibaretti. Son kontrol ettiğimde bankacılık ve internet sektörleri hala yerinde ve sağlıklıydı.

Öte yandan 2022’nin benimseme ve inşa açısından oldukça verimli bir yıl olduğuna değinen CZ, birçok ünlü markanın ve finans kuruluşunun 2022’de boyunca kripto para piyasalarını artan bir önemle takip ettiğini belirtti. Sektörde yaşanan çeşitli olumsuzlukların ana akım benimseme üzerinde bir miktar geriletici etkisi olabileceğini kabul eden CEO, şirketin bu duruma odaklanmadan gelişimin sürdüreceğinin altını çizdi.

Binance’in an itibariyle 7.500 den fazla çalışanla 120 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdiğini belirten CEO, müşterilerine 100 den fazla itibari para birimi ile kripto para alma imkanı sunduklarına dikkat çekti.

Lisans ve şeffaflık alanında birçok aşamada öncü olduklarını belirten CZ, bu yıl itibariyle beş kıtada toplamda 14 yetki alanında lisans ve tescil aldıklarını aktardı. Şeffaflık açısında rezerv kanıtı hareketi ve borsanın cüzdan adreslerini açıklayarak ilklere imza attıklarını öne süren CEO, kullanıcı varlıklarını korumak için kurulan 1 milyar dolarlık Güvenli Varlık Fonu’nu (SAFU) da devam ettirdiklerini bildirdi.

CZ’nin 2023 Beklentileri

CEO, 2023 hakkında ise yeni yılın getireceği her şeye karşı hazırlıklı ve kararlı olacaklarını ve kuruluş ilkeleri çerçevesinde gelişmeye ve ekosisteme yardımcı olmaya devam edeceklerini açıkladı. CZ,FTX iflasının uzun bir süre daha piyasayı etkileyeceğini düşündüğünü ifade etti. CEO, her ayı piyasasının bir öncekinden daha kolay geçeceğine inandığına da açıklamalarında yer verdi.

CZ mektupta, fiyatların ne zaman toparlanacağı ile ilgilenmediğini ve ilgilenilmesini de anlamsız bulduğunu belirtti. CEO konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Toparlanmanın ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmek anlamsız. Ancak ister bir ayda isterse bir yılda gerçekleşsin kesin olan gerçek bu ayı piyasasından daha güçlü çıkacağımız olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!