Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yatırımcıların Yarısı, Kripto Paralarda Aradığını Bulamadı

Kripto para piyasasına yatırım yapan Amerikan vatandaşlarının neredeyse yarısı, piyasadan umduğunu bulamadı.

Pew Research Center tarafından yapılan araştırmaya göre ABD’deki kripto para yatırımcıları, kripto paralardan beklediği performansı alamadı.

Temmuz ayında yapılan anketin sonuçlarına göre yatırımcıların %46’sı, yaptıkları yatırımın beklentinin altında kaldığını söyledi.

Katılımcıların %31’i, yatırımlarının beklentileri karşıladığını söylerken, beklediğinden daha iyi bir getiri sağlayanların oranı %15 oldu.

ABD’de kripto para piyasasına giriş yapan yatırımcıların büyük bir kısmı bu piyasaya normalden “daha farklı bir yatırım seçeneği” olduğu için giriyor.

Katılımcıların %75’i kripto para piyasasına bunun “para kazanmak için iyi bir yol olduğunu” düşündüğü, %54’ü ise kripto paralara yatırım yapmanın diğer piyasalara kıyasla “daha kolay” olduğunu düşündüğü için giriyor.

Genel olarak, ankete katılan ABD vatandaşlarının %16’sı bitcoin veya ether gibi kripto paralara yatırım yaparken, %71’i kripto paralar hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen yatırım yapmadığını, %12’si ise kripto paralar hakkında bilgisinin olmadığını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!