Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yetkili, Gizlilik Odakları Koinlere Dikkat Edilmesi Gerektiğini Belirtti

Amerikan Senatosu’ndan bir yetkilli, gizlilik odaklı kripto paralar ile ilgili çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Amerikan Gizli Servisi için çalışan Robert Novy, gizlilik odaklı koinlerin senato heyetince incelenmesi ve bu yönde adımlar atılması gerektiğini belirtirken; bu noktada atılacak adımların, Gizli Servis için hayli önemli olduğunu da vurgu yapmayı ihmal etmedi. Konuyla ilgili konuşan Novy, şunları söyledi:

”Bizim, kripto paralara ek olarak özel bir şekilde gizlilik odaklı olan kripto paralara da eğilmemiz gerekiyor. Bu noktada kongre üzerine düşeri yapmalı. Bunlar ile yapılan gizli para transflerleri noktasında ne yapabileceğimizin bilinmesi ve bunların madencilik havuzları ile ilgili süreçleri incelemeli ve buna göre bir karar almalıyız.”

Novy açıklamasında özel olarak bir gizlilik odaklı koin vermese de, bu sürecin ve meselinin ABD’li yetkililerinin bir süredir gündeminde olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yılın Ocak ayından itibaren ABD’li yetkililer konuya eğilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan FBI’ın Siber Şube yetkilisi Joseph Battaglia, gizlilik odaklı koinlerden Monero’nun FBI yetkililerinin dikkatini çektiğini ifade etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto paralar konusunda sürecin yavaş işlediğini de göz önüne alırsak, kanun koyucu kimselerin gizlilik odaklı koinler noktasında erken bir adım atmasını beklemek, şu aşamada pek de doğru olmayacaktır. Ancak bununla birlikte Novy, gelecek dönemde bu durumun insanların kafasının bir köşesinde yer almasının, hiç yoktan iyi olacağını da sözlerine ekledi. Novy, sözlerini şöyle sonlandırdı:

”Bu noktada ilgili yetkililerinin konuya eğilmesi ve çalışma yapması gerekir. Bu kripto paralarla ne yapılıyor, ne saklanıyor ve bu ne şekilde yapılıyor, bunların bilinmesi bizim açımızdan çok çok iyi olacaktır. Gelecekte de bu noktada önemli hamleler yapmalıyız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment