Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar, Kripto Firması Chain’i 500 Milyon Dolara Satın Alacak

Fortune‘un haberine göre, Lumens‘in arkasındaki yaratıcı olan Stellar, 500 milyon dolar değerinde Lumens (XLM) ödemesi yaparak kriptografik defter şirketi Chain‘i satın alacak. Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb tarafından yaratılan Stellar Lumens, CoinMarketCap verilerine göre en değerli yedinci kripto para birimi durumunda.

Fortune haberinde bu hareketin bir çeşit ‘eleman satın alma’ olduğunu belirtiyor. Yani teknik olarak Stellar, Chain’in sahip olduğu teknoloji yerine şirket bünyesinde bulunan geliştirici takımına karşı daha ilgili ve büyük ihtimalle şirketi bu sebeple satın aldı.

Fortune:

”Bu hareket büyük ihtimalle kripto şirketleri arasında kızışan savaşa bir yanıt niteliğinde yapıldı.”

Şu an için Stellar’ın Chain hakkında ne yapmak istediği veya satın almanın ne zaman gerçekleşeceği hakkında kesin bir bilgi yok.

2014 yılındaki kuruluşundan itibaren Chain aralarında Khosla Ventures, RRE Ventures, Nasdaq, Visa, Citi Ventures ve Thrive Capital gibi yatırımcıların da bulunduğu kurumlardan 43 milyon doların üstünde bir fon toplamıştı.

Chain’in sektördeki amiral gemisi ise kurumların tokenleştirilmiş paraları transfer edebilmesini ve takip edebilmesini mümkün kılan bir çeşit Defter Hizmeti olan Sequence isimli ürünü. Bu ürünün kullanım yelpazesinde kullanıcıların portföylerini mobil bir cüzdan içerisinde depolama ve başka yerlere taşıma, kiralama platformu üzerinde kredi satma, sunma ve çıkartma ile bir ortak otomobil kullanımı uygulaması üzerinde son kullanıcı ve sürücü bakiyelerini yönetme gibi hizmetler mevcut.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment