Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin 20 Trilyon Dolarlık Borcu Kripto Paraların İşine Yarayacak

ShapeShift CEO’su Erik Voorhees, ABD’nin git gide artan borcunun kripto para piyasasını oldukça olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyor.

Bundan birkaç gün önce Twitter üzerinden paylaştığı gönderide ABD’nin borcu hakkında konuşan Voorhees, şu yorumu yapıyor:

“Yeni bir küresel ekonomik kriz yaşandığında ve insanlar 20 trilyon dolar borcu olan organizasyonların bu borcu ödeyemeyeceklerini fark ettiklerinde itibari paranın sonu gelecek. Bakın kripto paralar nasıl büyüyecek.”

Voorhees’e göre 20 trilyon dolar civarında borcu bulunan ABD hükümeti zaman içerisinde fazladan para basmak zorunda kalacak ve bu da ciddi bir enflasyon krizine yol açacak. Bu durum ayrıca ABD vatandaşlarının alım gücününü de düşmesine neden olacak.

BlackRock Endişeli

Kontrolündeki 6.3 trilyon dolar parayla dünyanın en büyük varlık yöneticisi olarak gösterilen BlackRock, ABD’nin borcunun git gide büyüyor olmasından endişe duyuyor.

Şirketin CEO’su Larry Fink, ABD’deki bütçe açığının büyümeye devam ettiğini ve bu gidişle ABD hükümetinin büyük bir tedarik sorunu yaşayacağını söylüyor. Fink’e göre ABD’nin borcu önümüzdeki yıl itibariyle her yıl 1 trilyon dolar değerinde artış gösterebilir.

Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırması ve ABD Doları’ndaki enflasyon oranının artış göstermesi, ABD ekonomisi oldukça zorlu bir döneme sokuyor. BlackRock CEO’su Larry Fink bu konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Aslında tüm problemlerin altında yatan gerçek sorun bu olabilir. Faiz oranları, ekonomimizin kaldıramayacağı bir artış gösteriyor.”

Kaynak: National Debt Clocks
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment