Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Borsalardan Zeniex Hükümet Baskısına Dayanamayıp Kepenk İndiriyor

Güney Kore merkezli kripto para borsalarından Zeniex, kısa süre içerisinde müşterilere hizmet vermeyi bırakacak. Zeniex’in konu hakkında paylaştığı duyuruya göre bu kararın sebebi, hükümet tarafından uygulanan baskı.

Güney Kore ve Çin merkezli iki şirketin ortaklaşa geliştirdiği Zeniex adlı kripto para borsası, bir süredir Güney Kore’deki yetkililerle irtibat halindeydi. Zeniex, yetkililerle gerçekleştirdiği çeşitli görüşmeler sonrasında sunduğu hizmetleri “devam ettirmenin oldukça zor olacağı” kanaatine vardı.

Zeniex 9 Kasım’da kripto para alım-satımlarını tamamen durdurma kararı aldı ancak platformda hala yapılabilen bazı işlemler bulunuyor. Bunlar da 23 Kasım’da tamamen kapatılmış olacak.

Şirket ayrıca Zeinex’e bağlı olan Zxs Crypto Fund No. 1 adlı kripto para fonunu da kapatacağını açıkladı. Söz konusu kripto para fonu bir süredir Güney Koreli yetkililer tarafından oldukça sıkı bir şekilde inceleniyordu. Şirket ilk zamanlarda ZXG adlı tokenını uluslararası kripto para borsalarında listeletmeyi planlıyordu ancak bu planlar zaman içerisinde iptal edildi. Şirketin konu hakkındaki açıklaması şöyle:

“ZXG Crypto Fund No 1’ın, finansal otoritelerden böylesi bir baskı uygulanıyorken sorunsuz bir şekilde faaliyet gösterebileceğini düşünmüyoruz.”

Zeinex ve şirketin Çin’deki ortağı Genesis Capital, ZXG tokena yatırım yapan kişilere Ethereum üzerinden geri ödeme yapacaklar.

Güney Kore’deki Finansal Hizmetler Komisyonu bundan kısa bir süre önce bir bildiri yayınlayarak yerel yatırımcıları kripto para yatırımları hakkında uyardı. FSA’in özellikle üstünde durduğu konulardan biri hükümetten resmi olarak izin almamış kripto para şirketleriydi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment