Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Banka Regülatörü FDIC Stablecoinler Hakkında Kısıtlama Çağrısında Bulundu

ABD’nin banka regülatörü Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkan Vekili Martin Gruenberg, iki ucu keskin bir kılıç olabileceğini düşündüğü stablecoinler hakkında kısıtlama çağrısında bulundu.

FDIC Başkan Vekili Gruenberg, 20 Ekim tarihinde Washington merkezli düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmasında, stablecoinlerin sağlam bir yönetişim ve uyumluluk mekanizmalarına sahip izinli sistemlerde işlem görmelerinin daha güvenli olacağını dile getirerek stablecoinlerin halihazırda risk teşkil ettiğini iddia etti.

Başkan Vekili, stablecoinlerin özellikle kara para ve terörün finansmanı konusunda suistimal edilebileceğini ifade ederek stablecoinlerin ödeme faaliyetlerine katılan tüm tarafların belirli gerekliliklere tabi tutulması gerektiğinin altını çizdi. Vekil, düğümler ve doğrulayıcılar dahil olmak üzere tüm tarafların işlemleri tanıma ve kara para ile mücadele ve terörizmin finansmanı konusundaki prosedürlere uyumluluk göstermesi gerektiğine inandığını belirtti.

Grunberg açıklamalarında, stablecoinlerin yaygınlaşmasının bankacılığın temellerini değiştirebileceğini, kredi genişlemelerini etkileyebileceğini ve bir gölge bankacılık temeli oluşturabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!