Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) Artık Brezilya Genelinde Bulunan 24.000’den Fazla ATM’de Kullanılabilecek

Dünyanın en yüksek piyasa değerine sahip stablecoin’i USDT, Brezilya genelinde bulunan 24.000’den fazla ATM’de aktif hale geliyor.

Tether tarafından yapılan duyuruda, USDT’nin 3 Kasım tarihinden itibaren Brezilya genelinde bulunan 24.000’den fazla SmartPay ATM‘sinde kullanılabilir hale geleceği açıklandı. SmartPay’in ATM’lerine sağlanan USDT entegrasyonunun, milyonlarca insanın dijital para birimi ekosistemine ve yeni finansal devrime ulaşabilmesine fırsat ve erişim sağlayacağı düşünülüyor.

SmartPay ATM’lerinde sağlanan USDT entegrasyonu sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman USDT varlıklarını transfer edebilecekler ve ATM’lerden Brezilya’nın itibari parası olan Reais‘i çekebilecekler.

Kripto para kullanımı konusunda büyük bir pazar hacmine sahip Brezilya’da, halihazırda farklı cüzdanlar ve borsalar üzerinde ciddi oranlarda USDT kullanımı gerçekleşiyor. Son veriler, transfer edilen değer söz konusu olduğunda USDT’nin ülkede en çok kullanılan kripto para birimlerinden biri olduğunu gösteriyor. Ağustos ayında 79.836 işlemde USDT kullanılarak 1,4 milyar dolardan fazla transferin yapıldığı ve işlem başına ortalama yaklaşık 18.000 dolarlık hacme ulaşıldığı bildirildi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino söz konusu haber hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Enflasyonun ve kapsayıcı olmayan bir finansal sistemin getirdiği zorluklar ve sınırlamalar, Brezilya vatandaşlarının çoğunun ülkenin büyüyen ekonomisine katılmasını engelledi. Brezilya, finansal sisteme daha fazla insanı dahil etme fırsatı sunuyor. Bu entegrasyon, yalnızca ödemeler sektöründe değil, tüm Brezilya finansal ekosisteminde büyük değişiklikler getirecek.

Instituto Locomotiva’nın Ocak 2021‘de yaptığı bir araştırmaya göre Brezilya’da halen daha 34 milyon yetişkinin banka hesabı bulunmuyor. Tether’in bu entegrasyonunun hem kripto ekosistemine hem de Brezilya’nın ekonomisine daha fazla kullanıcıyı çekmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!