Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Verilere Göre Bitcoin’in (BTC) Yatay Seyri Yakın Zamanda Sona Erebilir: Daha Önce Sert Hareketler Yaşandı

Kripto analitik platformu Messari’ye göre Bitcoin (BTC) ve kripto paraların yatay konsolide dönemi yakın zamanda sona erebilir.

Messari tarafından paylaşılan güncel bir raporda, Bitcoin’in gelecek dönem performansı hakkında önemli iddialarda bulunuldu. Rapora göre Bitcoin, risk primleri/likidite üzerinde önemli etkisi olan ve piyasa genelinde görülen bir dizi yeni gelişmeye rağmen yatay seyrine devam ediyor.

Oldukça hareketli olan makro piyasaya kıyasla Bitcoin‘in volatilitesi iki yılı aşkın süredir en düşük seviyelerinde seyrediyor. Fakat raporda, bunun bir “yeni normal” olma ihtimalinin pek olası görünmediği belirtildi.

BitMEX 30 günlük hareketlilik indeksinden (BVOL) elde edilen verilere yer verilen rapora göre indekste daha önce de bu seviyeler görüldü. 0,25 puanın altı olarak nitelendirilen içinde bulunduğumuz bu bölge, tarihte 3 kez daha görüldü ve hepsinin sonucunda büyük volatil hareketler yaşandı. Bu üç hareketin ikisi yukarı yönlü büyük bir yükselişi ve bir tanesi de ciddi anlamda düşüş trendini tetiklemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!