Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e Avrupa Ülkelerinden 4. Onay: Güney Kıbrıs’ta Faaliyet Gösterebilmek İçin Lisans Aldı

Önde gelen kripto para borsası Binance, Güney Kıbrıs’ın regülatör kurumundan Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (CASP) lisansı aldığını duyurdu. Bu Binance’in hizmet vermek için onay aldığı dördüncü Avrupa ülkesi oldu.

Binance, halihazırda hizmetlerini sürdürdüğü Güney Kıbrıs’tan kapsamlı bir onay daha aldı. Bu onay ile birlikte Binance, dördüncü Avrupa ülkesinde lisanslı bir şekilde hizmet sağlayıcısı konumu elde etti. Kıbrıs tarafından sağlanan CASP ataması, Binance’in ülkedeki tekliflerini genişletmesine izin verecek bir düzeyde düzenleyici meşrutiyet sağlıyor.

Binance’in artık Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (CySEC) kara para aklama ve terörle mücadele finansmanına uygun olarak spot, stake ve kart hizmetleri sunmasına izin veriliyor.

Binance daha önce Fransa, İspanya ve İtalya’dan benzer haklar almıştı. Binance CEO’su Chanpeng Zhao (CZ) söz konusu gelişme hakkındaki duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

Binance, sektördeki en kapsamlı AML ve CTF uyumluluk politikalarından bazılarına sahip. “Kıbrıs’taki kaydımızın temsil ettiği uyumluluğun öncüsü olmak için gösterdiğimiz çabaların tanınması, bunun kanıtıdır. Kullanıcıları koruyan ve yeniliği teşvik eden etkili düzenlemeler, sektörümüzün sürekli büyümesi için çok önemlidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!