Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Bitzlato Operasyonuna Binance de Mi Karıştı? “Karşı Taraf” Adlandırması

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı finansal suçlarla mücadele birimi FinCEN, Bitzlato operasyonunda Binance’i “karşı taraf” olarak nitelendirdi.

FinCEN, 700 milyon dolarlık varlığı aklamakla suçladığı Rus kripto para borsası Bitzlato davasında Binance‘i karşı taraf olarak adlandırdı. FinCEN tarafından sunulan raporlarda, 2018 ile 2022 tarihleri arasında Bitzlato’da yaşanan yüksek hacimli çıkışların ilk sırasında Binance‘in yer aldığı görüldü. Bu sıralamanın ikincilik koltuğunda Rusya bağlantılı darknet pazarı Hydra ve üçüncü sırada ise Rusya merkezli olduğu iddia edilen saadet zinciri “TheFiniko” yer aldı. Aynı tarihler arasında Bitzlato’ya en çok gönderim yapan karşı taraflar ise Hydra, Local Bitcoins ve TheFiniko olarak kayıtlara geçti.

Bitzlato’yu “birincil kara para aklama endişesi” ile etiketleyen FinCEN, ilk aşamada herhangi bir yerel finans kurumu ya da kapsanan tüm finansal kurumlar tarafından Bitzlato’nun dahil olduğu fonların iletilmesini yasaklamayı amaçlıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Bitzlato’nun faaliyetlerine dair şu detaylar vurgulandı:

Bitzlato’nun para transfer etkinliklerine bakıldığında fidye yazılım gelirlerini almanın yanı sıra, darknet pazarları ve Rusya ile bağlantılı dolandırıcılık operasyonlarına karıştırığı görülüyor. Tüm veriler, borsanın yasa dışı faaliyetlerle ilişkili derin bağlantılarını doğruluyor.

 

Öte yandan Binance’in Bitzlato operasyonuna karıştığı iddiaları, borsanın Rusya bağları ve operasyonları hakkında bazı endişelere yol açtı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir Binance sözcüsü ise borsanın daima kanun yapıcı kurumlarla birlikte çalıştığını bildirdi.

Binance, bu soruşturmayı desteklemek için uluslararası kolluk kuvvetlerine yardım sağlamaktan memnuniyet duyuyor. Bu, Binance’in dünya çapındaki kolluk kuvvetleri ortaklarıyla işbirliği içinde çalışma taahhüdünün bir örneğidir.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Rus kripto para borsası Bitzlato’nun sitesinin kapatıldığı ve suçlamaların başlatıldığı beyan edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!