Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX 7,5 Milyar Dolarlık “Temiz” Varlığa Sahip: İşte Yeni Rezerv Kanıtı Raporu

Kripto para borsası OKX, üçüncü rezerv kanıtı raporunu yayınladı. Borsanın Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) teminat oranları arterken toplam Tether (USDT) miktarında azalış yaşandığı öne çıktı.

OKX resmi web sitesi üzerinden 18 Ocak tarihinde yayınladığı rezerv kanıtı raporunda, bilançosunda sakladığı Bitcoin, Ethereum ve Tether varlıklarının teminat oranlarına değindi. Borsanın geçmiş rapor döneminden bu yana aşırı teminatlandırma statüsünü korumaya devam ettiği görüldü. Borsanın Bitcoin ve Ethereum varlıklarında ve teminatlarında artış görülürken USDT varlıklarının azaldığı göze çarptı.

OKX rapora dair yaptığı açıklamalarda, bilançoda yaklaşık 7,5 milyar dolar değerinde varlık bulundurduğunu ve varlıklarının üçüncü taraf raporlarına göre “%100 temiz varlık” statüsüne sahip olduğunu belirtti. FTX iflasından sonra popülerleşen temiz varlık terimi, bir borsanın yerel tokenlarına bilançosunda yer vermemesi ve varlıklarının Bitcoin, Ethereum veya USDT gibi yüksek piyasa değerine sahip likit varlıklardan oluşması durumunda kullanılıyor.

OKX’te müşteriler tarafında tutulan BTC tutarı aralık ayında bu yana 5.490 BTC artış gösterdi. Buna karşılık OKX toplam teminat oranını da artırarak borsa bilançosundaki toplam BTC sayısını 123.914’e çıkardı. Aralık ayında OKX BTC teminatı, %101 olarak kaydedilirken bu oran ocak ayında %105’e yükseldi.

ETH varlıkları ise 1,1 milyona yükselerek geçtiğimiz aydan bu yana 87.986 ETH artış gösterdi. OKX toplam ETH sayısını 1,2 milyona çıkararak ETH’de de %105 teminat oranına ulaştı.

USDT tarafında ise teminat oranı %101 olarak kalmaya devam etmesine karşın geçtiğimiz ayki 3,17 milyar USDT’lik rezerv, bu ay 2,9 milyar USDT’ye düştü. Buna karşılık OKX’in de USDT varlıklarının bir kısmını tasfiye ettiği görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!