Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal Kurucusundan İkiyüzlülük: Bitcoin 100x Yapacak Dedi, 45 Bin Dolardan Sattı!

PayPal’ın kurucu ortağı milyarder yatırımcı Peter Thiel’in fonu 8 yıldır elinde tuttuğu Bitcoin (BTC) pozisyonlarının hepsini geçen sene yaşanan çöküşten önce satarak 1,8 milyar dolar kar elde etti.

Financial Times (FT) tarafından sunulan rapora göre Peter Thiel’in fonu 8 yıldır elinde tuttuğu Bitcoinleri 2022 yılındaki büyük düşüş öncesi yaklaşık 45 bin dolardan sattı. Fon, Bitcoinlerini Mart ayında satmaya başladı ve nisan ayına gelindiğinde Bitcoin varlıklarının çoğu satılmıştı. Thiel’in fonu bu satışlardan toplamda 1,8 milyar dolar net kar elde etti.

ABD eski Başkanı Donald Trump‘ın da yakın bir destekçisi olan Thiel, büyük miktarlarda Bitcoin satın alan ilk ana akım yatırımcılardan biri olarak bulunuyor. Thiel’in fonu Bitcoin’e ilk yatırımını 2014 yılının başlarında yapmıştı ve fonun BTC alımına başladığı sıralarda fiyat 300-400 dolar aralığında seyrediyordu.

Ardından devam eden süreçte fon, Bitcoin alımlarını kademeli olarak arttırdı. Fon hakkında detaylı bilgi sahibi kişiler, toplam yatırımının yaklaşık üçte ikisinin Bitcoin satın almak için kullanıldığını belirtti.

İkiyüzlülük mü yaptı?

Thiel’in Bitcoin fonu BTC satışlarına başlamıştı fakat o sıralarda Thiel, gerek yaptığı basın açıklamalarında gerekse nisan ayında katıldığı Bitcoin Konferası 2022‘de satış yaptığına dair herhangi bir detaya yer vermedi. Aksine, “Bitcoin’in geleceğine güveniyorum, fiyat buradan 100 kat artabilir” ve “itibari para rejiminin sonuna geldik” gibi söylemlerde bulunan Thiel, işin aslında o esnada 8 yıldır elinde tuttuğu tüm Bitcoin pozisyonlarını çoktan satmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!