Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Eski Hazine Bakanı: Stablecoinlerin Rezervleri Şeffaf Olmalı

ABD’nin eski hazine bakanı Steven Mnuchin, kripto para piyasasındaki stablecoinlerin şeffaf bir şekilde yönetilmesi ve regüle edilmesi gerektiğini düşünüyor.

Perşembe günkü Bloomberg Invest Global etkinliğinde konuşan Mnuchin, Dolar ile desteklenen stablecoinlerin, dolar ile gerçekten desteklendiğinden emin olunması lazım.” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in konuşmasına atıfta bulunan Mnuchin, stablecoin rezervlerinin regüle edilmiş bankalarda, şeffaf bir şekilde tutulması gerektiğini söyledi ve insanların sahip oldukları stablecoinleri istedikleri zaman bozdurabilmelerinin önemini vurguladı.

Gary Gensler, stablecoinler ile ilgili yaptığı açıklamalarda bunları “poker çiplerine” benzetmişti.

“İnsanların bitcoin ve diğer kriptolarla alım-satım yapmasında bir sorun görmüyorum.” diyen eski hazine bakanı, bu işlemlerin tamamen şeffaf ve yasal bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyor.

Hazine Bakanlığındaki görevinden ayrıldıktan sonra Liberty Strategic Capital adlı bir yatırım şirketi kuran Mnuchin; siber güvenlik, ödeme teknolojileri, blockchain teknolojisi gibi alanlarla ilgilendiklerini açıkladı.


Görsel: ABD’nin eski hazine bakanı Steven Mnuchin (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!