Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Kripto Para Şirketlerine Milyarlarca Dolar Borç Verdi -Bloomberg

Bloomberg’in perşembe günkü haberine göre Tether Holdings, kripto para şirketlerine bitcoin teminatlı milyarlarca dolar değerinde borç verdi.

Zeke Faux, şimdiye dek yaklaşık 69 milyar dolar değerinde USDT basmış olan Tether’ın rezervleri ile ilgili özel bir haber yayımladı.

Tether, ürettiği her bir USDT’nin “(şirketin) geleneksel para birimleri ile nakit benzerleri ve zaman zaman daha farklı varlıklardan oluşan rezerviyle desteklendiğini” beyan ediyor.

Haberde, Tether rezervlerinin milyarlarca dolarlık kısmının Çin’deki bazı büyük şirketlere verilmiş kısa vadeli borçlardan oluştuğu öne sürülüyor.

Aktarılanlara göre Tether’ın avukatı Stuart Hoegner, şirket rezervlerinde Çin’deki şirketlerce ihraç edilmiş finansman bonolarına yer verilip verilmediği hakkında yorum yapmayı reddetti.

Ağustos 2021’de yayımlanan bir raporda Tether’ın 62.7 milyar dolarlık rezervinin 30.8 milyar dolarlık kısmının finansman bonoları ile mevduat sertifikalarından oluştuğu belirlenmişti.

Tether’ın ayrıca kripto para şirketlerine bitcoin teminatlı olmak suretiyle toplamda milyarlarca dolar değerinde borç verdiği, bunlardan birinin Celsius Network Ltd. olduğu açıklandı.

Faux’ya konuşan Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, Tether’dan aldıkları 1 milyar dolarlık borç karşılığında %5-6 aralığında faiz ödediklerini söyledi.

Tether, Bloomberg’de çıkan haberle ilgili yaptığı açıklamada, haberde yer alan iddiaların “yanlış” bilgilere dayandığını ve bu iddiaların, Tether hakkında “doğrudan bilgi sahibi olmayan” isimlerce öne sürüldüğünü vurguladı.


Güncelleme (16:11): Tether’ın açıklaması eklendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!