Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Kripto Para Yasası Sızdırıldı: İşte Detaylar

Dün geceden beri Bot_slam isimli bir twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan bir belge piyasada dolaşıyor.

İddialara göre sızdırılan belge, ABD’nin 600 sayfalık kripto para yasasının bir taslağı.

Sızdırılan kripto para yasası içerisinde; tüm merkeziyetsiz otonom organizasyonların (DAO), ABD’ye kayıtlı bir kuruluş olması gerektiği yer alıyor. Kayıtlı olmaması durumunda kuruluşlardan vergi alınacağı belirtiliyor.

Ayrıca yasada, kripto para borsalarının uyum maliyetlerinin artırılması gerektiği yer alırken, borsaların iflas etmesi durumunda kullanıcıların parasının ödenmesi bulunuyor.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu tarafından birçok varlığın emtia olarak nitelendirildiği belirtilen yasa tasarısında, güvenlik yasasının net bir şekilde değiştiği söyleniyor. Ayrıca taslakta, dijital varlığın; borç, öz sermaye veya kar geliri gibi bir dayanağı varsa emtia olarak adlandırılmasına gerek olmayacağı belirtildi.

Paylaşılan yasaya göre, kripto para borsaları hükümete düzenli bir şekilde ödeme yapacak. Ancak birçok yorumcuya göre bu durumun gerçekleşmesi durumunda işlem ücretlerinin artacağı düşünülüyor.

Kripto para piyasasındaki yeni alanlarda araştırma yapılması ve tavsiyelerde bulunulması için birçok regülatör kuruma yetki verileceği belirtilen taslakta, ABD’deki eyaletler arasındaki “para transferi yasasını” birleştirmeyi amaçladıkları belirtiliyor.

Taslak içerisinde yeni uyumluluk kuralları olacağı ve bu kurallara uyulmaması durumunda ceza verileceği söyleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!