Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Lobicilik Grubu Kripto Şirketleri İçin FED, FDIC ve OCC’den Hesap Sordu

ABD’nin kripto lobicilik grubu Blockchain Association, başta son günlerde gündem olan ABD Federal Sigorta Kurumu (FDIC) olmak üzere yetkili kurumlara kapatılan kripto dostu bankalar hakkında hesap sordu.

Blockchain Association 16 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı basın duyurusu ile bilgi alma özgürlüğü yasası kapsamında ABD Merkez Bankası (FED), Federal Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Denetleme Ofisi’ne (OCC) yakın zamanda kapatılan üç kripto dostu bankanın başarısızlığında regülatörlerin sorumluluğu ve kapanma vakaları üzerine çıkan iddialar hakkında detaylı bilgi talebinde bulunduğunu bildirdi.

Lobicilik grubu, kripto dostu Silicon Valley Bank, Signature Bank ve Silvergate Bank‘in çöküşünde uygunsuz bir şekilde etkili olmuş olabilecek kurumları araştırdıklarını dile getirdi.

Ayrıca bankaların başarısızlığından sonra ortaya çıkan geleneksel finans sektörünün itibarını koruma kapsamında, kripto para şirketlerinin bankalarda yeni hesap açmasını engelleme, var olan hesaplarını kapatma gibi geleneksel finans sisteminden dışlanacak önlemlerin alınacağına dair spekülasyonları araştırdığını ve bu konu hakkında detaylı bilgi talep ettiğini belirtti.

Blockchain Association CEO’su Kristin Smith, kripto para sektörünün ABD’de on binlerce kişiye iş imkanı sağladığını ve bu işletmelerin çalışanlarına, iş partnerlerine ve hükümete karşı mali sorumluluklarını yerine getirmek için bankacılık sistemine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Smith, kripto para şirketlerinin diğer yasal işletmeler ile aynı statüde olduğunu ve buna göre yasalar önünde muamele görmesi gerektiğini de ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!