Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Meşhur Eyaleti Kripto Para Sektörünü Araştırıyor

ABD’nin Florida eyaleti kripto para konusunu araştırması için yeni bir üst düzey yetkili atayacak.

Güneş Işığı Eyaleti olarak da bilinen Florida’nin önde gelen finans yetkililerinden olan Jimmy Patronis, eyalet kapsamındaki kripto para sektörünün denetlenmesi için yeni bir iş pozisyonu oluşturulacağını belirtti. Federal hükümetin yanı sıra ABD’deki yerel hükümetler de kripto para sektörünün içindeki çeşitli risklerden tedirginler ve yatırımcıları bu risklerden olabildiğince korumak istiyorlar. Patronis, göreve getirilecek kişinin bu alanda da çalışmalar yapmakla yükümlü olacağını ve bu kişiden yatırımcıları korumak için ne gibi adımlar atılabileceğine dair çalışmalar yapmasının bekleneceğini söyledi. Patronis:

“Florida artık kripto para konusunda geride kalmamalı. Büroma verdiğim talimatta mevcut menkul kıymetler yasalarının ICO’ları ve kripto paraları hangi açılardan kapsadıklarını araştıracak, eyaletimizde ne gibi kripto para düzenlemeleri yapılabileceği konusunu inceleyecek birinin bulunmasını belirttim.”

Patronis aynı zamanda bundan böyle çeşitli vaatlerle yatırımcıların ilgisini çeken ancak özünde sahtekarlık olan projelerin de araştırılacağını duyurdu. Eyaletin bu göreve ne zaman birini atayacağını tam olarak bilemiyoruz ancak Patronis, atılan bu adımlardan kesinlikle şüphe duymuyor.

Florida aslında kripto para sektörüne o kadar da uzak olan bir eyalet değil. Meşhur BitConnect olayında Florida’da pek çok dava açılmıştı. Eyalet aynı zamanda 2016 yılının başlarında çökmüş olan ve dolandırıcılıkla suçlanan Cryptsy adlı kripto para borsasına da ev sahipliği yapıyordu.

“Mevcut talebe uyum sağlamak istediklerini ve sektörde yapılabilecek yeniliklerin önünü açmak istediklerini” söyleyen Patronis son olarak eyaletteki yetkililerin en büyük önceliklerinin yatırımcıları korumak olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment