Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Pro, Japonya’daki Trading İşlemlerini Durdurdu

Kripto para borsası Huobi Pro, Japonya içerisinde yaşayan yatırımcılar için olan trading hizmetlerini önümüzdeki ay itibariyle durduracağını duyurdu.

Coinpost isimli kaynağın haberine göre, borsa bu haberi Çarşamba günü Japonya içerisinde yaşayan müşterilerine attığı bir e-posta yoluyla bildirmiş. Gönderilen bildiriye göre Borsa kendi internet sayfasından Japonya seçeneğini kaldıracak ve ülkedeki trading hizmetlerini 2 Temmuz itibariyle durduracak.

24 saatlik ticari hacme göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan Huobi Pro, CoinDesk kaynağına verdiği cevapta bu haberin doğruluğunu tescil etmiş, ancak kullanıcıların borsadaki varlıklarını çekip çekemeyecekleri gibi detaylar hakkında ek bilgi vermemiş.

Coinpost’un haberinde yer alana göre Huobi Pro, Japonya merkezli işlemlerini sonlandırma kararını Japonya’nın mali denetim kurumu olan FSA’ya kayıtlı olmamasından dolayı vermiş. FSA’ya kayıtlı ve lisanslı olma zorunluğu ülkeye 2016 yılında getirilmişti. Bu konu hakkında FSA’nın borsa ile iletişime geçip geçmediği konusu ise hala belirsizliğini korumakta.

Bu yılın başlarında Huobi Pro, SBI Virtual Currency – Japonya’nın finansal devi SBI Holdings tarafından kurulan lisanslı bir kripto para borsası – ile beraber ortak bir platform piyasaya sürebileceğinin belirtilerini göstermişti. Ancak bu anlaşma 12 Mart tarihinde SBI Group tarafından bozulmuştu. Anlaşmayı neden iptal ettikleri konusunda sorulan sorular hakkında ise SBI Holdings, şirketlerinin daha yüksek seviyelerde güvenlik sağlayan, yerli ve deniz aşırı ülkelerdeki düzenlemeleri yerine getirebilen yeni bir sisteme ihtiyaç duyduklarından ötürü bu kararı almış olduklarını belirtmişti.

İnternet trafiği takip sitesi olan Alexa‘ya göre, Huobi Pro sitesinin %13.3’lük bir oranı Japonya’dan sağlanmakta. Borsa şu an için FSA’ya herhangi bir lisans başvurusunda bulunup bulunmayacağı konusuna da netlik getirmedi.

Ticari hacme göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olarak görülen Binance, Mart ayında FSA’dan bir uyarı almıştı. Uyarıda  Binance’in yabancı bir kurum olarak Japon vatandaşlarına lisanssız bir şekilde trading hizmeti sağladığı yer almaktaydı. Binance şirketin yasal ekibinin FSA ile iletişime geçtiğini ve durumu çözeceklerini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment