Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Florida Vergi Birimi Bitcoin ve Bitcoin Cash Ödemelerini Kabul Edecek

Florida eyaletinden bir vergi tahsildarı bitcoin ödeme servisi sağlayıcısı BitPay ile anlaşarak bundan sonra çeşitli hizmetler için kripto para birimleri kullanacağını açıkladı.

Florida içerisinde bulunan Seminole bölgesinin Vergi Tahsildarı Joel Greenberg Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada bölgenin vergi bürosunun sürücü ehliyeti ve kimlik kartları, plaka ve emlak vergisi ile ilişkili vergi ödemelerini bitcoin ve bitcoin cash şeklinde kabul edeceğini duyurdu.

Büro kripto para kullanma yöntemini, harç ve vergilerin akışını hızlandırmak, potansiyel dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı ihtimallerini azaltmak ve ödemelerle ilgili şeffaflık ile kesinliği arttırmak için yaptıklarını açıkladı. Greenberg’in bürosu kripto para kabul etme durumunun ”ilçe için herhangi bir fiyat değişkenliği veya riski” yaratmadığını da belirtti.

Greenberg yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

”Benim ofiste bulunma sebebim müşterilerimizin daha hızlı, daha akıllı ve daha etkili hizmet verip kamu hizmetlerini 18. yüzyıl standartlarından 21. yüzyıl standartlarına çekmektir. Bunu sağlamanın bir yolu da ödeme seçeneklerimize kripto paraları eklemekten geçiyor.”

BitPay’in yaptığı bu ortaklık devlet dairesi içeren bir ortaklık açısından bir ilk konumunda. Uygunluk biriminin başkanı Jeremie Beaudyr yaptığı bir açıklamada şirketinin piyasaya çıkma sebebini, ” blockchain kullanımı ile finans endüstrisindeki ödemeleri daha hızlı daha güvenli ve küresel ölçekte daha hesaplı yaparak tabir-i caizse, bir devrim yapabilme fırsatını gördük” şeklinde açıklıyor.

Jeremie sözlerine ek olarak şunları ifade ediyor:

Bitcoin ve Bitcoin Cash ödemesi kabul ederek yaptıkları işi daha kolay kusursuz bir hale getirme hedefiyle mutabık kaldığımız Seminole Bölgesi Vergi Tahsil Bürosu ortaklığı bizim için bir devlet kurumu ile anlaşma babında bir ilki temsil ediyor.”

Ancak durum hükumet konumunda tam olarak böyle değil. BitPay için yapılan bu ortaklık bir ilk olsa da Greenberg’in bürosundan başka yerel devlet daireleri de vergi için kripto para birimi kabul etme fikrine daha önceden aşina.

Arizona ve Georgia eyaletlerinin ikisinin de  meclis üyeleri bu yıl içerisinde vatandaşların eyalet vergisi yükümlülüklerini bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile yerine getirebilmelerini ön gören önerilerde bulunmuşlardı. Maalesef ki iki yasa da ilgili yasama organlarına varamamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment