Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Önde Gelen Sağlık Hizmeti Kurumu Yeni Blockchain Girişimlerini Duyurdu

ABD’nin sağlık hizmeti devlerinden olan UnitedHealth grup 2 Nisan günü yapmış olduğu duyuruda kayıtlarını güncel tutmak için Blockchain kullanacaklarını doğruladı.

Yenilikçi sağlık hizmetleri teknolojisi sunan Optum şirketi ve sektördeki birkaç şirket ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan bu planda şu anda kullanılmakta olan ABD doktor arşivlerinin düzenlenmesi amaçlanıyor. Çünkü bu arşivler hükumetin belirttiğine göre %50 oranında yanlış bilgi içermekte. Yapılan ortak açıklamada:

“Sektör içerisindeki sağlık hizmetleri sistemlerinin takibi ve gerekli verilerin saklanması için yapılan harcamaların yıllık olarak 2.1 milyar $‘ı bulmakta. Bu projenin deneme aşamasında Blockchain teknolojisi sayesinde sağlık hizmeti sağlayan kurumlar arasında verilerin nasıl daha iyi ve doğru bir şekilde ulaştırılabileceğinin yanı sıra yönetim işlemlerinin ve sağlık hizmetlerine erişiminin nasıl daha kolay hale getirilebileceğini gözlemlemeyi amaçlamaktayız.”

Bu girişim ABD’deki sağlık hizmetlerinin Blockchain kullanımlarını yaygınlaştırma açısında çok önemli bir adım olmakta. Özellikle bu girişimin UnitedHealth grubu gibi 2017 yılındaki 200 milyar $‘ı aşan hasılatı ile Fortune 500’de 6. sırayı alan bir şirket tarafından gerçekleştirildiği düşünüldüğünde.

Hastanın bahsettiği bilgiler ile asıl kayıtta bulunan bilgilerin birbirleriyle uyuşmamasından ötürü kayıtların çıkarılması genel olarak aksaklığa uğramakta. Blockchain’in değişmez defter tutma özelliği ise bu tip durumları çözüme ulaştırmak için tam da aranan özellik olmakta.

Optum‘un tanınmış mühendislerinden Mike Jacobs ise yerel bir haber ajansına yapmış olduğu yorumda şunları söyledi:

“Yüksek ihtimalle bu girişim ulusal çapta sağlık hizmetleri için çıkartılan ilk Blockchain birliği olacak. Sağlık hizmetleri sektörü genel anlamda bu teknolojinin ne olduğunu ve neler için kullanılabileceğini anlamaya daha yeni başlıyor.”

Dünya çapında ise geniş yelpazedeki girişim şirketleri Blockchain teknolojisini kullanarak sağlık hizmetleri sektöründeki birçok soruna çözüm getirmeyi amaçlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment