Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vakfı Yöneticisi Jon Matonis Bitcoin’in Balon Olmadığını Savunuyor

Bitcoin Vakfının kurucu yöneticilerinden ve ekonomist olan Jon Matonis, Bitcoin’in geçtiğimiz ayda balon olma hakkındaki korkuları ortadan kaldırdığını ve kendisinin Bitcoin’e olan inancını tazelediğini belirtti.

2 Nisan tarihinde Londra‘da gerçekleştirilen Finansal Yenilikler konferansında bir röportajda konuşan Matonis, basına yaptığı açıklamada Bitcoin’in bir balon olma ihtimalinin düşünülmesinin bile riyakarlık olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti.

“Bitcoin’in bir balon olduğunu düşünen insanlara şunu söylemek istiyorum ki Bitcoin bir balon değil aslında balonu patlatacak bir iğnedir. Asıl balonlar, merkez bankaları tarafından yaratılan tamamen kontrolden çıkmış tahvil piyasaları ve sahte hisse senedi piyasalarıdır.”

Bitcoin’in geçtiğimiz dönemde yaşamış olduğu düşüş birçok kripto ile bağlantısı olmayan haber bülteninde 2017‘de yaşanan yükselişten sonra yaşanan böyle bir düşüşün tipik bir balon özelliği taşıdığını belirterek bir daha böyle bir yükselişin yaşanmayacağı iddia edilmekteydi.

Her ne kadar son aylarda Bitcoin daha kullanıcı dostu ve teknolojik bir hale gelse de piyasadaki düşüş beklentisi devam etmekte. Özellikle bazı geleneksel iktisatçılar kripto paraları bozdurmanın zamanının geldiğini iddia etmekte.

Matonis ise kripto paraların düşüş yaşamayacağına kesin gözüyle bakmakta ve kripto paraların gerçek dünya ekonomisinde önemli bir yer alacağına inanmakta. Konuyla ilgili şunları söylemekte:

“Bankaların da olaya dahil olması bence muhteşem bir gelişme böylece yeni likidite olanakları sağlanmış olacak. Bu sayede Bitcoin üzerine kurulu vadeli işlemler piyasası ve belki de bir gün faiz oranları üzerine bir piyasa da görebiliriz.”

Matonis ilk olarak 2012 yılında Bitcoin Vakfında göreve başladığın da amacı kripto para biriminin gelişmesini sağlamaktı fakat geçtiğimiz yıllarda stratejisiyle alakalı bir takım sorunlar ile karşılaştığından bu amacını tam olarak yerine getiremedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment